Πεδίον δόξης λαμπρό για τον εντοπισμό των ποινικών ευθυνών που φέρουν όλοι όσοι έδωσαν την εντολή ή επέτρεψαν να μετατραπεί η Αθήνα σε Καμπούλ το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου δίνει το σημερινό πρωτοσέλιδο της zougla.gr που αποκάλυψε τα όσα διαδραματίστηκαν στο Θάλαμο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. το απομεσήμερο της Τετάρτης 29 Ιουνίου και ειδικότερα την εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρη Οικονόμου, να μην απομονωθούν και συλληφθούν οι 250 «μπαχαλάκηδες».

Από την επομένη κιόλας μέρα των επεισοδίων η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κυρία Ελένη Ράϊκου, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να επιρριφθούν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα για την χρήση -ακόμα και ληγμένων- χημικών και την αλόγιστη χρήση βίας σε βάρος πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν, μεταξύ άλλων, και οι καταγγελίες του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, κ. Κωνσταντίνου Λουράντου, σχετικά με την εγκληματική στάση της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Σκοπός της έρευνας είναι να εντοπισθούν οι ευθύνες όλων όσοι όχι απλά βιαιοπράγησαν εναντίον πολιτών αλλά και εκείνων που έδωσαν την εντολή ή (λόγω των παραλείψεών) τους επέτρεψαν να σημειωθούν τα πρωτοφανή επεισόδια. Κοινώς, να «μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να υπάρξει απόδοση ευθυνών ακόμα και σε ανώτερους ή ανώτατους αξιωματικούς.

Είναι άλλωστε γνωστή η ιδιαίτερα σκληρή και άτεγκτη στάση που τηρεί -από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εισαγγελίας- η κυρία Ελένη Ράϊκου της οποίας η αγαπημένη φράση φέρεται να είναι «φέρτε μας τα στοιχεία και αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτό το λόγο από σήμερα το πρωί στο δεύτερο όροφο του κτηρίου 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εισαγγελίας, αμέσως μετά την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της zougla.gr υπήρξε έντονη κινητοποίηση.

Άλλωστε το ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο ίδιος ο κ. Οικονόμου, παρακάμπτοντας την πρόταση δυο ανώτατων αξιωματικών οι οποίοι εισηγήθηκαν να υλοποιηθεί το σχέδιο απομόνωσης των 250 εγκληματικών στοιχείων, διέταξε να αντεπιτεθούν οι διμοιρίες των ΜΑΤ επί της Βουλής και Νίκης με μαζική χρήση χημικών, ώστε οι 250 νεαροί με τις πέτρες να αναγκαστούν να καταφύγουν ψηλά επί της Βασιλέως Γεωργίου, μπροστά από τα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος και να γίνουν «ένα» με τους διαδηλωτές.

Όπως μάλιστα επεσήμαναν, από νωρίς σήμερα το πρωί, δικαστικές «πηγές» πολύ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν την εισαγγελική έρευνα στην περάτωσή της και θα οδηγήσουν στις ποινικές διώξεις των δραστών και των ηθικών αυτουργών τους.

Διαβάστε επίσης:

«Διαλύστε τους πολίτες και όχι τους μπαχαλάκηδες»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης