Κακόγουστο αστείο αποδείχτηκε η είδηση που αναρτήθηκε σε λογαριασμό του Twitter που χρησιμοποιείται από το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, Fox News, ανήμερα της εθνικής εορτής των Αμερικανών για την ανεξαρτησία της χώρας τους και αναφερόταν στη δολοφονία του Barack Obama. Η είδηση πάντως πρόλαβε μέσα σε ελάχιστες ώρες να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Η είδηση αναρτήθηκε από hackers οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν το πρωτόκολλο ασφαλείας στο Twitter και να αναρτήσουν τις ψευδείς ειδήσεις. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 02.00 τη νύχτα (τοπική ώρα) της 4ης Ιουλίου όταν ο λογαριασμός του πολιτικού τμήματος του Fox News άρχισε να ανεβάζει «twits που ανακοίνωναν το θάνατο του προέδρου των Η.Π.Α. από επίθεση ενόπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«O Barack Obama μόλις απεβίωσε. Ο Πρόεδρος είναι νεκρός. Πράγματι, μια θλιμμένη 4η Ιουλίου. Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είναι νεκρός», έλεγε το πρώτο μήνυμα.

Στα επόμενα μηνύματα περιέχονταν περισσότερες λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη επίθεση: «O Barack Obama μόλις απεβίωσε. Περίπου πριν από 45 λεπτά, πυροβολήθηκε δύο φορές στην κάτω κοιλιακή χώρα και στο λαιμό. Άγνωστος δράστης. Θάνατος από αιμορραγία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Barack Obama πυροβολήθηκε δύο φορές στο εστιατόριο Ross στην Αϊόβα, κατά τη διάρκεια περιοδείας. RIP Obama, συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 33 χιλιάδες άνθρωποι που «ακολουθούν» το Fox News στο Twitter, αναπαρήγαγαν τα μηνύματα σε ελάχιστο χρόνο. Η αλήθεια… «έλαμψε» όταν το τηλεοπτικό δίκτυο έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι «ξαναπήραμε τον έλεγχο του λογαριασμού μας».

«Αυτές οι αναφορές είναι αναληθείς φυσικά και ο πρόεδρος περνά την γιορτή της 4ης Ιουλίου με την οικογένειά του. Hackers έστειλαν πολλά κακόβουλα και αναληθή μηνύματα, ότι ο πρόεδρος Obama έχει δολοφονηθεί. Η επίθεση αυτή ερευνάται και το Foxnews.com εκφράζει τη λύπη του για την ανησυχία που μπορεί να προκάλεσαν αυτά τα μηνύματα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.

Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα hackers «Script Kiddies».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης