Περίπου 800.000 ευρώ θα κοστίσουν στο δήμο Αθηναίων οι ζημιές που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, στις 29 Ιουνίου.

Το ποσό αυτό, που ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βαρελάς, αφορά μονάχα τον αστικό εξοπλισμό του δήμου (κάδους ανακύκλωσης, κάδους απορριμμάτων, καλαθάκια κ.α) και δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές που προκλήθηκαν στις προθήκες των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Σύμφωνα με το πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών του δήμου έχουν καταστραφεί 176 κάδοι απορριμμάτων και 120 επιδαπέδια καλαθάκια ενώ τουλάχιστον 20 τόνοι από αποκολλημένα μάρμαρα και πέτρες μαζεύτηκαν από τα συνεργεία.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε επί μακρόν το μείζον θέμα των βανδαλισμών στην πόλη. «Δεν τιμούν την πόλη μας όλα όσα διαδραματίστηκαν στις 29 Ιουνίου», είπε στην εισήγησή του ο δήμαρχος κ. Γιώργος Καμίνης και περιέγραψε με εξαιρετικά μελανά χρώματα το κλίμα που επικράτησε τις ημέρες εκείνες.

 Ο κ. Καμίνης για άλλη μία φορά ζήτησε να αναθεωρήσει τη στάση της η αστυνομία και να πάψει να χρησιμοποιεί χημικές ουσίες κατά τις διαδηλώσεις των πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπέρ της παύσης στη χρήση των χημικών τάχθηκε και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος πρότεινε την μετατροπή των βανδαλισμών σε ιδιώνυμο κακούργημα και με πρωτοβουλία του δημάρχου να προσκληθούν στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού της Ευρώπης προκειμένου να τους δοθεί η εικόνα μιας άλλης Αθήνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης