Η εφημερίδα NY Post απολογήθηκε στο σημερινό της φύλλο για τη δημοσίευση μιας γελοιογραφίας που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, καθώς πολλοί υποστήριξαν ότι έκρυβε ρατσιστικό χλευασμό προς τον Μπαράκ Ομπάμα.

Η γελοιογραφία απεικόνιζε έναν αστυνομικό να πυροβολεί ένα χιμπατζή και να λέει σε συνάδελφό του: «Τώρα πρέπει να βρουν κάποιον άλλο να γράψει το επόμενο σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας». Πολλοί μίλησαν για αντιστοιχία του χιμπατζή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σημείωση του αρχισυντάκτη, η εφημερίδα διευκρινίζει ότι σκοπός της γελοιογραφίας ήταν να σατιρίσει τον αδέξιο χειρισμό, με τον οποίο υπεγράφη το σχέδιο διάσωσης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο αρχισυντάκτης είπε επίσης ότι η γελοιογραφία δεν είχε σκοπό να υπονομεύσει τον Ομπάμα, ενώ απολογήθηκε σε όσους προσβλήθηκαν από αυτήν. Δεν παρέλειψε μάλιστα να προσθέσει ότι κάποιοι άνθρωποι των ΜΜΕ που είχαν διαφορές με την εφημερίδα, εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό για να πάρουν εκδίκηση.

Περίπου 200 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας στη Ν. Υόρκη, καλώντας τους συμπολίτες τους να την μποϊκοτάρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης