Την παραμονή του στον προεδρικό θώκο της Super League μέχρι τις 11 Ιουλίου, όταν και θα διεξαχθεί η νέα συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του συνεταιρισμού, ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, μετά το τέλος του Δ.Σ. της Super League, διατράνωσε ότι κανείς δεν του ζήτησε να παραιτηθεί, καθώς καμία από τις παρούσες ΠΑΕ δεν συμφώνησε με την πρόταση μομφής της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχω πει και τον Φεβρουάριο και τον Mάρτιο και τον Απρίλιο όλοι οι πρόεδροι μέχρι σήμερα έχουν μείνει έναν χρόνο. Σήμερα, για λόγους ηθικής τάξης ρώτησα μόλις μπήκα μέσα στο Δ.Σ. αν οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ. θέλει να παραιτηθώ και συμφωνεί με τις επιστολές της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Κανείς δεν συμφώνησε και προχωράμε κανονικά».

Στο σημερινό Δ.Σ. της Super League δεν επικυρώθηκε τελικά η βαθμολογία της Λίγκας, κάτι που αναμένεται να γίνει, όπως διαμήνυσε ο Μαρινάκης στη νέα συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουλίου, οπότε και θα προκηρυχθούν εκλογές για τον νέο της πρόεδρο.

«Έχω δεσμευτεί ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα, θα επικυρωθεί η βαθμολογία, θα εξασφαλίσω ότι θα υπάρχουν ομαλές συνθήκες για τη διαδοχή μου. Από εκεί και πέρα, θα προκηρύξω εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με το νέο πρωτάθλημα, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «θα ξεκινήσει 27-28 Αυγούστου και η κλήρωση θα γίνει τον Ιούλιο».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στο ανοιχτό θέμα που υπάρχει με την τρίτη ομάδα που θα ανέβει από την Football League: «Θα δούμε ποια ομάδα θα ανέβει στη Super League. Είπα στον εκπρόσωπο του ΟΦΗ ότι ο φάκελος του ΟΦΗ πρέπει να επανεξεταστεί. Αλλά αυτή δεν είναι δική μου αρμοδιότητα».

Ψωμιάδης: «Είμαι αθώος»

Στο σημερινό Δ.Σ. της Super League το «παρών» έδωσε και ο Σταύρος Ψωμιάδης. Ο πρόεδρος της Καβάλας, ο οποίος χθες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατά την έξοδό του από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής, δήλωσε για ακόμα μία φορά πως είναι αθώος, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την υπόθεση του πατέρα του, Μάκη, ο οποίος καταζητείται.

«Θα ήθελα να πω ότι άδικα κατηγορήθηκα, εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι θα αθωωθώ πριν από το ακροατήριο. Δεν υπάρχουν στοιχεία για μένα. Η ομάδα συνεχίζει και οι μεταγραφές θα γίνουν. Όλα θα συνεχιστούν βάσει σχεδιασμού».

Αναφορικά με το θέμα του Μάκη Ψωμιάδη, είπε: «Οι αρμόδιες αρχές θα επιμεληθούν. Δεν έχω στείλει κανένα μήνυμα. Προέχει η προετοιμασία της ομάδας μου. Θα κάνουμε τις μετεγγραφές, θα κλείσουμε τον προπονητή. Δεν μπορώ να σας πω για τον καθένα. Δεν έχει γίνει τίποτα για εμένα. Δεν έχω σχέση και δεν θέλω να έχω με τους άλλους».

Γόντικας: «Νιώθω δικαιωμένος»

Από την πλευρά του, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη που είχαν τα δύο βασικά ζητήματα της σημερινής συνεδρίασης της Super League. Δηλαδή τη μη επικύρωση της βαθμολογίας και για την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αποχωρήσει από την προεδρία της διοργανώτριας αρχής, όταν ολοκληρωθούν τα ζητήματα που εκκρεμούν.

«Εγώ προσωπικά αλλά και ο Παναθηναϊκός σαν ΠΑΕ, νιώθουμε δικαίωση, διότι έχουμε καταθέσει θεσμικές προτάσεις που έχουν κοινοποιηθεί σε όλους τους φορείς και όποιος τις κοιτάξει θα δει και πότε και τι ακριβώς λέμε πάνω σε αυτά τα θέματα».

Μιλώντας για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο κ. Γόντικας είπε: «Ο κ. Μαρινάκης έχει κάνει μία δήλωση που λέει ότι θα απέλθει, όταν ολοκληρωθούν τα ζητήματα που άπτονται των βαθμολογιών».

Αναφορικά με τα όσα έχουν βγει στην επιφάνεια αυτές τις μέρες με το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια δήλωσε: «Πράγματι, υπάρχει μία γενικότερη αναφορά σε διαλόγους. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν σύντομα καθώς είναι αντικείμενο έρευνας. Δεν είναι κάτι το ωραίο και δεν τιμά το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα είπε: «Ο στόχος θα είναι να ξεκινήσουμε εντός προγραμματισμού, αλλά, ανάλογα με το πώς θα κυλήσουν τα πράγματα, θα δούμε».

Διαβάστε επίσης:


Super League: Δεν επικυρώθηκε η βαθμολογία,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 17:41

«Μπλόκο» σε ΟΦΗ και Τρίκαλα από τη Super League,
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011, 17:03

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης