Σε 24ωρη αντιπυρική παρακολούθηση με τη συνδρομή ειδικού τεχνολογικού μηχανισμού τέθηκε και φέτος το φαράγγι της Σαμαριάς στα Χανιά προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενες πυρκαγιές στη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Το σύστημα είναι ήδη σε λειτουργία και στέλνει ζωντανά εικόνα, σε ειδικά μόνιτορ που βρίσκονται στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χανίων», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Βουλγαράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την παρακολούθηση του φαραγγιού χρησιμοποιείται ένα άκρως εξελιγμένο δίκτυο παρακολούθησης, που δίνει σε 24ωρη βάση πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Συγκεκριμένα, το σύστημα αποτελείται από ένα ασύρματο δίκτυο διανομής, αναμετάδοσης και πρόσβασης για τη μεταφορά δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες, που μεταδίδει σε πραγματικό χρόνο στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Χανίων εικόνες από ασύρματο αυτόνομο τηλεματικό δίκτυο εικονοληπτών.

Για τη λειτουργικότητα του όλου συστήματος δημιουργήθηκε ένα αναλυτικό ψηφιακό υπόβαθρο όλης της περιφερειακής ενότητας Χανίων, συνολικής έκτασης 2.377.000 στρεμμάτων, στο οποίο θα απεικονίζονται παντός είδους στοιχεία (οδικό δίκτυο, χρήσεις γης, γεωλογικές πληροφορίες).

Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης