Και καλά που δεν ήθελε να προχωρήσει τον καταγγελτικό του λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης, γιατί αλλιώς ποιος ξέρει τι θα μας είχε «ξεφουρνίσει» από το βήμα της Ολομέλειας, μιλώντας για τον πολιτισμό.

«Καλά κάνατε κύριε υπουργέ (εννοεί τον Γερουλάνο) και περικόψατε τα 4,5 εκατομμύρια για το στέγαστρο του Λυκείου Αριστοτέλη και πήγαμε στο ένα εκατ. ευρώ κόστος. Τα υπόλοιπα 3,5 εκατ. που πήγαν; Ερωτώ τους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν και θα δώσουν θετική ψήφο στην Κυβέρνηση», είπε ο βουλευτής πριν ξεκινήσει το κρεσέντο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Που πήγαν, κύριε Γερουλάνε;», διερωτηθήκαμε και εμείς εδώ στη «Ζούγκλα μας».

Και εντελώς αθώα ο βουλευτής συνέχισε να διευρύνει τα ερωτήματά του: «Μήπως στο Μπενάκη; Δε θέλω να προχωρήσω στη συγγενική σχέση που έχει ο κύριος υπουργός με ηγετικά στελέχη του μουσείου. Δεν θα μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Αλλά πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένα κούρεμα. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένας πόνος για τα χρήματα του ελληνικού λαού».

Τι εννοούσε ο… βουλευτής; Σχεδόν όλο το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Μπενάκη, όπου το επίθετο «Γερουλάνος» δεσπόζει παντού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάνα, ακούς τι λένε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης