Δύσκολη έως ακατόρθωτη φαντάζει η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ για τον Ολυμπιακό, μετά την ήττα με 3-1 που γνώρισαν οι «ερυθρόλευκοι», μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Σεντ Ετιέν. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να κερδίσουν πιο εύκολα από ό,τι περίμεναν. Στο 12’ ο Ιλάν άνοιξε το σκορ, στο 43’ ο Ντερνίς πέτυχε το 2-0, ενώ ο Τζόρτζεβιτς μείωσε με πέναλτι στο 63’ σε 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τέλος του αγώνα ο Γκομίς. Ο επαναληπτικός θα γίνει την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στην πρώτη του επίθεση να σκοράρει, αλλά η φάση σωστά ακυρώθηκε, αφού ο Τοροσίδης ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 12’ η Σεντ Ετιέν «πάγωσε» τους γηπεδούχους. Μετά από ολέθριο λάθος του Ντιντιέ Ντομί, ο Ιλάν βγήκε απέναντι από τον Αντώνη Νικοπολίδη και πλάσαρε σωστά, πετυχαίνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Αυτή η εξέλιξη αποδιοργάνωσε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έδειχναν την εικόνα μιας ομάδας, χωρίς αρχή και τέλος. Στο 14’ οι «Στεφανουά» έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν το 2-0, όταν ο Ντερνίς σούταρε, ο Νικοπολίδης απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης, ο Ιλάν από πλάγια θέση δεν κατάφερε να σκοράρει.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από πολύ ώρα, ο Ολυμπιακός έκανε αισθητή την παρουσία του στην περιοχή του Ζανό. Στο 38’ ο Γκαλέτι έκανε τη σέντρα και ο Τζόρτζεβιτς με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στο 41’ ο Γκαλέτι μέσα στην περιοχή σούταρε διαγώνια άουτ. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει το παιχνίδι, η Σεντ Ετιέν πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 43’ ο Ντερνίς με σουτ από το ύψος της περιοχής δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Νικοπολίδη και με σουτ σημείωσε το 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν δυνατά, με σκοπό να ανατρέψουν τα δεδομένα του αγώνα. Στο 54’ ο Τζόρτζεβιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντουντού με κεφαλιά ανάγκασε τον Ζανό να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 63’ ο Πατσατζόγλου ανατράπηκε, αλλά έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Πορτογάλος διαιτητής, Καρντόζο Μπατίστα, υπέδειξε πέναλτι. Την ποινή εκτέλεσε εύστοχα ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μείωσε σε 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Στο 83’ οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Ντουντού με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ζανό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τέλος του αγώνα με σουτ ο Γκομίς. Να σημειώσουμε ότι η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού κόντραρε στα πόδια του Ντομί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κίτρινες κάρτες: Α. Παπαδόπουλος, Ντιόγο, Ντουντού – Ταβλαρίδης, Ντερνίς, Νταμπό.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος (46′ Ζεβλάκοφ), Άντζας, Ντουντού, Γκαλέτι (65′ Ντάρμπισαϊρ), Πατσατζόγλου, Ντιόγο, Μπελούτσι, Τζόρτζεβιτς (77′ Οσκαρ).

Σεντ Ετιέν (Αλέν Περέν): Ζανό, Βαρό, Ταβλαρίδης (75′ Μπεναλουάν), Παγιέ, Μιραλάς, Ντερνίς (54′ Οτκέρ), Ματουϊντί, Νταμπό, Μασάδο, Μπαγιάλ, Ιλάν (46′ Γκομίς). 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ερνέστο Βαλβέρδε: «Είναι μια ομάδα με πάθος, δυνατούς παίκτες, μας δυσκόλεψε αρκετά και ήταν καλύτερη από εμάς. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ νωρίς και για περίπου 20 λεπτά ήμασταν εκτός ρυθμού και το πληρώσαμε αρκετά. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε αρκετά, το παλέψαμε, όμως δεχτήκαμε το γκολ και αυτό δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα για την πρόκριση».

Αλέν Περέν: «Οι ποδοσφαιριστές μου τα έδωσαν όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν ειδικά στην άμυνα να μην δεχθούν κάποιο τέρμα. Δεν είδα το πέναλτι. Είναι φυσικό όταν κάνουμε λάθη και δίνουμε χώρους η ομάδα να μένει πίσω».

Λουίς Ντιόγο: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, απλά δεν πιάσαμε καλή απόδοση σήμερα. Ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με ποιότητα, αλλά εμείς δεν παίξαμε καλά».

Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Η Σεντ Ετιέν ήταν καλύτερη από εμάς. Στο δεύτερο μέρος, προσπαθήσαμε πολύ να ισοφαρίσουμε, αλλά ο αντίπαλος ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Ξέραμε ότι έχει καλούς παίκτες, που παίζουν πολύ γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ. Πρέπει να νικήσουμε στη Γαλλία. Δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη που κάναμε απόψε και να πάρουμε τη νίκη με δύο γκολ διαφορά». 

Ζοφρί Ντερνίς: «Ήταν πολύ δύσκολη η νίκη. Το σκορ δεν αντιπροσωπεύει τη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε. Ήταν πολύ σημαντικό που μπορέσαμε να πετύχουμε γκολ στην αρχή. Στη συνέχεια το πέναλτι μας δυσκόλεψε αλλά τελικά καταφέραμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα τα τρία γκολ μας δίνει σημαντικό προβάδισμα για τη πρόκριση. Βέβαια, υπάρχει το ματς στη Γαλλία, είναι πολύ καλό που θα παίξουμε στην έδρα μας, αλλά ακόμα τίποτα δεν λέει τελειώσει. Ειδικά στο πρώτο μέρος παίξαμε πολύ καλά. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ανέβει, τα κατάφερε, όμως το τελικό σκορ δεν μπορεί να μη μας αφήνει ικανοποιημένους».

Ζερεμί Ζανό: «Κερδίσαμε απλά το πρώτο ημίχρονο και όλα θα κριθούν στο επαναληπτικό. Καταφέραμε να κρατηθούμε καλά στην άμυνα και πήραμε το παιχνίδι. Η ομάδα έπαιξε καλά σήμερα και ήρθαμε προετοιμασμένοι εδώ, καθώς είχαμε παρακολουθήσει αρκετά τον Ολυμπιακό σε βίντεο που μας δείξει ο προπονητής. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και περιμένουμε να γίνουμε ένα σκληρό παιχνίδι στη Γαλλία».

Να σημειώσουμε ότι ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με το γκο που σημείωσε έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με 15 γκολ. Ο Σερβοέλληνας πέρασε τον Νίκο Αναστόπουλο που έχει 14.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης