Καθοδόν βρίσκεται ομάδα εμπειρογνώμων του Ο.Η.Ε. η οποία θα ερευνήσει τις καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις σε χωριό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, επισημαίνεται σε χθεσινή ανακοίνωση του Οργανισμού.

Οι «Γιατροί χωρίς σύνορα» (MSF) ανέφεραν πρόσφατα ότι περισσότερα από 100 άτομα έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού ή σεξουαλικής κακοποίησης από στρατιώτες στο χωριό Νιακιέλε της επαρχίας Νότια Κίβου στο διάστημα μεταξύ 10-12 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε στείλει μια ομάδα εμπειρογνωμόνων οι οποίοι με τη συνδρομή της οργάνωσης MSF θα ερευνήσουν τις καταγγελίες», τόνισε η Ravina Shamdasani, εκπρόσωπος του Ο.Η.Ε..

Νωρίτερα η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδική αντιπρόσωπος του Ο.Η.Ε. για τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών σε ένοπλες συγκρούσεις, Margot Walstrom, τόνισε ότι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έχουν πέσει 150 γυναίκες και νεαρές κοπέλες που ζουν στη συγκεκριμένη επαρχία.

«Οι μαζικοί βιασμοί δείχνουν την πλήρη απουσία πειθαρχίας των στρατιωτών. Τα φρικιαστικά αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν τραγική απόδειξη», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειδική αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών είχε δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι το Κονγκό είναι η πρωτεύουσα της βίας ολόκληρου του κόσμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης