Στάθμευσε το αυτοκίνητό του, μπήκε μέσα στο σπίτι του και μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και ένιωσε τη γη να τρέμει κάτω από το πόδια του. Όταν βγήκε έξω να δει τι συμβαίνει, διαπίστωσε ότι ένας τεράστιος βράχος, είχε πέσει πάνω στο αυτοκίνητό του.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Παπανδρέου, κάτοικος της Πολιτείας, είδε τον χάρο με τα μάτια του. Το σπίτι του, στην οδό Κλεάνθους 30, έχει δεχτεί τρεις φορές μέχρι σήμερα… επίθεση από τους βράχους, που επικρέμονται από παραπλήσιο λόφο, στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η «Παναγία Ελευθερώτρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη κατολίσθηση έγινε το 2003, η δεύτερη το 2005, όταν και πάλι το αυτοκίνητο του κυρίου Παπανδρέου καταστράφηκε ολοσχερώς από βράχο που έπεσε πάνω του και η τρίτη κατολίσθηση χθες βράδυ, με το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, κανείς δεν έχει ευαισθητοποιηθεί για να τοποθετήσει προστατευτικά πλέγματα στο λόφο. Και όχι μόνο αυτό. Εδώ και χρόνια, οι αρμόδιοι δηλώνουν αναρμόδιοι και πετούν ο ένας το «μπαλάκι» των ευθυνών στον άλλο. Ο δήμος Κηφισιάς, το ΥΠΕΧΩΔΕ, η Πολιτική Προστασία και η εκκλησία είναι μερικοί από τους εμπλεκόμενους φορείς. Και όλοι νίπτουν τας χείρας τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πεζών και κατοίκων.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου, όπως δηλώνει στη zougla.gr, είναι αποφασισμένος να καταθέσει αγωγή κατά παντός υπευθύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης