Ο Τζάστιν Γκάτλιν ανάρρωσε έγκαιρα από μια ίωση αλλά και έναν τραυματισμό που τον ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα και θα συμμετάσχει κανονικά αυτή την εβδομάδα στο αμερικανικό πρωτάθλημα που θα γίνει στη πόλη Γιουτζίν.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και παγκόσμιος πρωταθλητής των σπριντ, βρίσκεται στη διαδικασία επανόδου τους στο στίβο, αφού εξέτισε ποινή αποκλεισμού για ντόπινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για πολλούς αθλητές, ο συνδυασμός ασθένειας και τραυματισμού πριν από ένα πρωτάθλημα θα αποτελούσε μια καταστροφή, αλλά ο Γκάτλιν πιστεύει ότι γι΄ αυτόν μπορεί να λειτουργήσει με ευεργετικά αποτελέσματα.

«Μου πήρε τρεις ημέρες για να ξεκουράσω τα πόδια μου, τα οποία αισθανόμουν πολύ κουρασμένα. Τώρα αισθάνομαι πολύ καλύτερα», είπε ο 29χρονος σπρίντερ, που θα τρέξει σίγουρα 100μ στο αμερικανικό πρωτάθλημα για να πάρει την πρόκριση για το παγκόσμιο, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει για τα 200μ.

Ο Γκάτλιν χρειάζεται να τερματίσει μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις για να πάρει την πρόκριση στα 100μ για την Νταεγού, αλλά θα έχει δύσκολη αποστολή απέναντι σε αθλητές με καλύτερους χρόνους φέτος, μεταξύ των οποίων ο κάτοχος του εθνικού ρεκόρ Τάισον Γκέι και ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης Γουόλτερ Ντιξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχεδιάζω να μετάσχω στα 100μ και αν όλα πάνε καλά, να αγωνιστώ στο παγκόσμιο στην ίδια απόσταση. Αν όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουμε να πάνε, θα δοκιμάσω και στα 200μ. Ελπίζω να τα πάω καλά», τόνισε ο Γκάτλιν.

Ο Γκάτλιν είχε διαπιστωθεί ότι ήταν θετικός σε έλεγχο που υποβλήθηκε το 2006 σε τεστοστερόνη, αλλά ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση κάποιας απαγορευμένης ουσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης