Στα δικαστήρια βρέθηκαν και πάλι οι επενδυτές της «Αspis Capital» που είδαν τα χρήματά τους να κάνουν «φτερά», ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση των ακίνητων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του προφυλακισμένου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του, αλλά και των εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο της ΑΣΠΙΣ, μέχρι του ποσού των 19 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει 161 επενδυτές της «Aspis Capital», οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τον επιχειρηματία, αγοράζοντας ομόλογα από μία εταιρεία, την οποία χαρακτήρισαν «φούσκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί η «Aspis Capital», όταν ιδρύθηκε, δεν είχε κανένα απολύτως κεφάλαιο. Δεν υπήρχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ το ομόλογο που πήραν οι επενδυτές, παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως εγγυημένο από την ASPIS BANK, αυτό στην πραγματικότητα δεν συνέβαινε.

Αυτό τόνισε η πρώην ασφαλίστρια και εργαζόμενη στην «Αspis Capital» που εξετάστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Ανάμεσα σ’ αυτούς που έπεσαν θύματα των υποσχέσεων του επιχειρηματία ήταν και πολλοί εργαζόμενοι στον όμιλο, οι οποίοι δεν είχαν το δικαίωμα, όπως υποστηρίζουν, να φέρουν αντίρρηση στον Παύλο Ψωμιάδη.

Άλλωστε, η οικογένεια του επιχειρηματία για αυτούς ήταν ιδιαίτερα ισχυρή οικονομικά, έχοντας ακόμη και πολιτικές διασυνδέσεις. Περίπου 30 άτομα είχαν συγκεντρωθεί απ’ το πρωί στο δικαστήριο που αναμένεται να εκδώσει το επόμενο διάστημα την απόφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες πάντως, διατάχθηκε η προσημείωση των ακινήτων που ανήκουν στην οικογένεια του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη αλλά και στις εταιρείες του ομίλου «Ασπίς», μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων 147 επενδυτών της «Αspis Capital».

Τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε Κηφισιά, Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, Σύνταγμα, Λεωφόρο Συγγρού, Πεντέλη αλλά και στη Μύκονο. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει την παραπομπή σε δίκη του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του για απάτη και «ξέπλυμα βρόμικου χρήματος». Επίσης, έχει ζητήσει την παράταση της προσωρινής κράτησης του επιχειρηματία για την εξαπάτηση των επενδυτών της «Aspis Capital».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης