Και δεύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο τύπου Μάντοφ συγκλονίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Τεξανός δισεκατομμυριούχος και υποστηρικτής του αθλήματος του κρίκετ σερ Άλεν Στάνφορντ κατηγορείται για επενδυτική απάτη ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Επιτροπή Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SEC) ανακοίνωσε ότι ο επιχειρηματίας είχε ενορχηστρώσει “μια απάτη πολλών δισεκατομμυρίων στον επενδυτικό τομέα, η οποία βασιζόταν σε ψευδείς υποσχέσεις και κατασκευασμένα στοιχεία”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορίες διατυπώθηκαν εναντίον του μεγαλοεπιχειρηματία, τριών εταιρειών του και δύο στελεχών του, μετά από επιδρομή κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών στα γραφεία της εταιρείας Standford Financial Group στο Χιούστον του Τέξας.

Ήδη η αμερικανική δικαιοσύνη πάγωσε όλα τα κεφάλαια του σερ Άλεν και των υπολοίπων κατηγορουμένων καθώς επίσης και των μελών της Stanford Group, στη θυγατρική Stanford International Bank (SIB) που εδρεύει στην Αντίγκουα όπως ακόμα και σε μια ακόμα θυγατρική του ομίλου που δραστηριοποιείται στον τομέα των επενδυτικών συμβούλων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης