Όπερα, μουσική, χορό, θέατρο και σπουδαία ονόματα της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ Αιγαίου, στη Σύρο, που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 25 Ιουλίου.

Η έβδομη αυτή διοργάνωση φιλοξενεί την παγκόσμια πρεμιέρα του μπαλέτου «Η επιλογή της Μήδειας», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και χορογραφία του Ιταλού Ρενάτο Τσανέλα στις 22, 23 και 24 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Φεστιβάλ Αιγαίου για έβδομη χρονιά πραγματοποιείται στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, ζωντανεύοντας τη λυρική παράδοση ενός από τα πρώτα θέατρα του νεοελληνικού κράτους, που κατασκευάστηκε το 1864, με πρότυπο τη Σκάλα του Μιλάνου.

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν καλλιτέχνες διεθνούς κύρους, όπως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη, η «ντίβα» του λυρικού θεάτρου Ναταλία Ουσάκοβα, ο Ιταλός χορογράφος Ρενάτο Τσανέλα, αστέρια του μπαλέτου από τα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης και συνολικά περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες – μουσικοί, λυρικοί τραγουδιστές, χορωδοί και χορευτές.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Μαρία Κουσουνή-Φίκα (Μήδεια) και ο Ντανίλο Ζέκα (Ιάσων) χορευτές του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τους οποίους πλαισιώνουν αστέρες από το Μπαλέτο του Βερολίνου και από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιένης, καθώς και η χοροθεατρική ομάδα «Ακροποδητί» από τη Σύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης