Την προσοχή της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών σε μια σειρά ζητημάτων που, όπως επισημαίνεται, απειλούν την οικονομική βιωσιμότητα των δήμων εφιστά το διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ, νομού Θεσσαλονίκης.

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το κράτος δεν καταβάλει στους Δήμους τα προβλεπόμενα κονδύλια και το «μεσοπρόθεσμο» περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση των κονδυλίων προς την Αυτοδιοίκηση κατά 580 εκ. ευρώ για το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, επισημαίνεται ότι η ΤΕΔΚ, χωρίς χρηματοδότηση δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο έργο της, ούτε στη μισθοδοσία των υπαλλήλων από Σεπτέμβριο.

Στο ψήφισμα αναφέρεται ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο το Σεπτέμβριο δεν θα είναι δυνατή η εφαρμογή προγράμματος μεταφοράς μαθητών, λόγω των διαδικασιών που επελέγησαν αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων που ήδη καταγράφονται.

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο εκφράζονται συλλυπητήρια στην οικογένεια και τον πολιτικό φορέα του βουλευτή του ΚΚΕ, Άγγελου Τζέκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης