Νίκη, χωρίς να δεχτεί ο Ολυμπιακός γκολ είναι ο στόχος των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν, για τους «32» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ο Βάσκος τεχνικός τόνισε ότι παίκτες του θα πρέπει να προσέξουν πολύ το παιχνίδι, καθώς στους ομίλους ο Ολυμπιακός τερμάτισε τρίτος, ενώ οι Γάλλοι στην πρώτη θέση.

«Δεν πρέπει να σκεφτούμε ότι η Σεντ Ετιεν είναι τελευταία στην Γαλλία και εμείς είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα, γιατί τότε αυτό είναι που θα μας μπερδέψει και μπορεί να παγιδευτούμε. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι αυτοί πως τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους, ξεπερνώντας ακόμη και τη Βαλένθια, ενώ εμείς ήμασταν τρίτοι. Πρόκειται για μία ομάδα με νεαρούς παίκτες, πολύ αθλητική, που τρέχει συνέχεια μέσα στο γήπεδο. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν αυτά τα στατιστικά, ούτε τους ποδοσφαιριστές μου. Αυτό που με νοιάζει είναι να πάρουμε ένα καθαρό σκορ για να έχουμε πολλές ελπίδες πρόκρισης».  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O προπονητής του Ολυμπιακού είπε πως δε θα χρησιμοποιήσει καθόλου τον Σεμπαστιάν Λέτο, ενώ για τα σχόλια σχετικά με την ευνοϊκή μεταχείριση του Ολυμπιακού από τη διαιτησία απάντησε: «Αυτό που λένε είναι τρελό, δηλαδή 14 βαθμοί διαφορά έχουν έρθει από τη διαιτησία»;

Σε ερώτηση που συσχέτιζε τον Ολυμπιακό με την Εσπανιόλ και την πορεία της ισπανικής ομάδας, μέχρι τον τελικό του ΟΥΕΦΑ ο Βάσκος τόνισε: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην επιτυχία με την Εσπανιόλ. Ίσως το γεγονός, αν βλέπουμε κάθε παιχνίδι ως τελικό μας βοηθήσει να φτάσουμε μακριά στη διοργάνωση. Εμείς δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε σκορ ούτε τίποτα και να γνωρίζουν όλοι ότι η πρόκριση θα τελειώσει στο δεύτερο παιχνίδι, διότι καμία ομάδα δεν περνά από το πρώτο ματς».

Όσο για το παιχνίδι με τον Άρη ο Βαλβέρδε είπε: «Για 85 λεπτά έμεινα ικανοποιημένος, αλλά τα τελευταία πέντε λεπτά δεν με χαροποίησαν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Αντώνης Νικοπολίδης υπογράμμισε: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι να πάρουμε μια καθαρή νίκη, έστω και με 1-0.Πιο σημαντικό είναι να μη δεχτούμε γκολ. Οι άλλοι θα έρθουν με αυτό το σκοπό, έτσι ώστε να έχουν ελπίδες πρόκρισης στο άλλο ματς. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Εμείς θέλουμε να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι υπάρχουν μεγαλύτερα κίνητρα. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να μην έχουμε την απόδοση που είχαμε αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να ξανακάνουμε εμφανίσεις όπως αυτές με Μπενφίκα και Χέρτα».

Σε ερώτηση για το αν ο Ολυμπιακός, που έχει εξασφαλίσει διαφορά 14 βαθμών από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό, μπορεί να χαλαρώσει στην συνέχεια του πρωταθλήματος, είπε: «Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στον Ολυμπιακό. Πρέπει πάντα να παίζεις καλά, όπου μόνο τότε θα υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Ακόμα και σε παιχνίδια που έχουμε μέτρια απόδοση δεχόμαστε κριτική. Στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζουμε, έχοντας και καλή απόδοση. Μόνο τότε είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν ξεχωρίζουμε παιχνίδια».

Κλείνοντας ο Αντώνης Νικοπολίδης συμπλήρωσε: «Όλοι αντιμετωπίζουμε τα ευρωπαϊκά παιχνίδια διαφορετικά. Θα δούμε μια καλή ομάδα αύριο, ασχέτων αν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας δεν διανύει την καλύτερη της χρονιά. Είναι ομάδα φιλόδοξη και νέα και θα παλέψει για το καλό αποτέλεσμα. Παρουσιάζουμε μια καλή ισορροπία. Στην καλή μας μέρα μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο και με πολλά τέρματα, αλλά και στην περίπτωση που δεν είμαστε πολύ καλοί η άμυνά μας κρατάει τα αποτελέσματα. Δεν μας φοβίζει τίποτα. Έχουμε παίξει και με καλύτερες ομάδες. Θα προσπαθήσει να σκοράρει αλλά πιστεύω ότι πρώτα το μεγαλύτερο βάρος θα το ρίξει στην άμυνα».

Οι 18άδα που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποτελείται από τους: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Ντομί, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι, Ντουντού, Τοροσίδης, Ντάρμπισιρ, Όσκαρ, Λεονάρντο, Μενδρινός, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ντιόγκο και Αντζας. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Σεμπαστιάν Λέτο, όπως και οι Στολτίδης, Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Παναγόπουλος.

(Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη 17 Φεβρουαρίου, 17:51)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης