Σειρά κυβερνητικών εγγράφων που δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Λίβυος ηγέτης, Muammar Gaddafi, ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου στην αφρικανική χώρα, υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους οι αντικαθεστωτικοί, επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα η εφημερίδα Guardian. Οι αντικαθεστωτικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι αυτά τα κείμενα αποτελούν αποδείξεις σε ενδεχόμενη δίκη, οι οποίες θα δοθούν με την πρώτη ευκαιρία στους επιθεωρητές του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Μέσα στα έγγραφα αναφέρονται με λεπτομέρεια εντολές από τον ίδιο τον Muammar Gaddafi προς τους στρατηγούς του για βομβαρδισμούς στη Μισράτα και για εφαρμογή πρακτικών εναντίον αμάχων που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, προκειμένου να καμφθεί το ηθικό των πολιορκημένων.
Σε ένα από αυτά, σημειώνεται ξεκάθαρα ότι δόθηκε εντολή για απαγόρευση εισόδου οποιουδήποτε οχήματος μετέφερε τρόφιμα μέσα στην πολιορκημένη πόλη, καταδικάζοντας ουσιαστικά τους κατοίκους της στην πείνα και στην εξαθλίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απαγορεύεται η είσοδος σε οποιοδήποτε όχημα μεταφέρει τρόφιμα, καύσιμα ή άλλες υπηρεσίες από όλες τις εισόδους και τα σημεία ελέγχου», επισημαίνεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης