Το κυβερνητικό σχήμα παρουσίασε ο νεοεκλεγείς Πορτογάλος Πρωθυπουργός, Πέδρου Πάσους Κοέλιου, περιορίζοντας τον αριθμό των υπουργών του από 16 σε 11.

Επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών ορίστηκε ο επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος CDS, Πάουλο Πόρτας, υπουργός Οικονομικών ο οικονομολόγος Βίκτορ Γκασπάρ και υπουργός Άμυνας ο σοσιαλδημοκράτης Χοσέ Πέδρο Αγκιουιάρ Μπράνκο. Από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα(PSD) θα προέρχονται τρεις ακόμη υπουργοί. Ανάμεσα στα υπουργεία που καταργήθηκαν είναι και αυτό του Πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) και το συντηρητικό – εθνικιστικό κόμμα CDS συμφώνησαν στη δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας, με αποτέλεσμα να έχουν την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή. Η νέα κυβέρνηση της Πορτογαλίας, που καλείται να εφαρμόσει τους σκληρούς όρους δανεισμού της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, περιλαμβάνει δύο γυναίκες, τέσσερις ανεξάρτητους υπουργούς και έξι νομικούς.

Ο Πέδρου Πάσους Κοέλιου και ο Πρόεδρος της χώρας, Άνιμπαλ Καβάκο Σίλβα, κάνουν «αγώνα δρόμου» προκειμένου το νέο κυβερνητικό σχήμα να αναλάβει καθήκοντα έως τις 23 Ιουνίου, ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε ο Πρωθυπουργός να μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης