Συντονιστείτε στο Zougla Radio για να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας

Την παραίτησή τους από βουλευτές υπέβαλαν σήμερα ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Έκτορας Νασιώκας, οι οποίοι έκαναν λόγο για πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. Η κα Βάσω Αλεξανδρίδου θα αντικαταστήσει τον κ. Έκτορα Νασιώκα, ενώ τον κ. Φλωρίδη ο Γιάννης Φραγγίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Έκτορα Νασιώκα

Την επιστολή της παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα απέστειλε ο Έκτωρ Νασιώκας προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο και τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Γιώργο Παπανδρέου.

Όπως τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. «το πολιτικό σύστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά. Ενώ η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι αβέβαιο, οι πολιτικές ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων συνεχίζουν να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα».

«Η παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα είναι το ελάχιστο που μπορών να κάνω, σε μια προσπάθεια ανατροπής της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης στο πολιτικό σύστημα για τη σωτηρία της χώρας» επισημαίνει ο κ. Νασιώκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχαριστώντας τους συμπολίτες του στη Λάρισα, που τον τίμησαν με την ψήφο τους πολλές φορές, δηλώνει ότι πάντα πορεύτηκε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και αγωνίστηκε με ειλικρίνεια και εντιμότητα για το καλό όλων των πολιτών.

«Με την παραίτησή μου θέλησα να διαφυλάξω την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα, τη δική μου αλλά και όλων αυτών που με ψήφισαν και τους εκπροσωπούσα για περισσότερα από δέκα χρόνια. Παράλληλα, θέλησα να τεθεί ένα ανάχωμα στην πορεία παρακμής της χώρας και του πολιτικού συστήματος» καταλήγει ο παραιτηθείς βουλευτής.

Έντονη φημολογία για επιπλέον παραιτήσεις

Ήδη φημολογούνται οι παραιτήσεις ακόμη τεσσάρων βουλευτών, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους.

Η κοινοβουλευτική δύναμη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. παραμένει στους 155 βουλευτές, καθώς οι κ.κ. Νασιώκας και Φλωρίδης δεν ανεξαρτητοποιούνται.

Συνάντηση υπουργών με τον πρωθυπουργό – Στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος

Λίγο μετά τις 14:00, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναχώρησε από το Υπουργείο Αμύνης, προκειμένου να μεταβεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, για να έχει μία κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του.

Οι δύο άνδρες αρχικά συνομίλησαν στο τηλέφωνο και θα συναντηθούν πριν από τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να τονίσουμε πως ο κ. Βενιζέλος έφθασε στη Βουλή αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους.

Στο γραφείο του κ. Παπανδρέου βρέθηκε και η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο γραφείο του στη Βουλή στις 14:45 και αναμένεται να έχει συναντήσεις και με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κώστα Σκανδαλίδη, κ.α..

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, συναντάται αυτή την ώρα (15:30) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την προσέλευσή του στο Κοινοβούλιο, ο κ. Παπουτσής δήλωσε: «Δεν έχω να σχολιάσω τίποτε από τα τεκταινόμενα. Είμαι βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής των πολιτών».

Η Βάσω Παπανδρέου, από την πλευρά της, ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μάλιστα εδώ και λίγη ώρα συγκεντρώνει υπογραφές, για να τις παραδώσει στο προεδρείο της Βουλής. Η κα Παπανδρέου μάζεψε 35 υπογραφές, το αίτημά της έγινε δεκτό και σήμερα το απόγευμα στις 16:30 θα γίνει η σύγκληση της Ομάδας, με τον πρωθυπουργό να μεταβαίνει εκτάκτως στο Κοινοβούλιο.

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα συνεδριάσει εκτάκτως. Το ραντεβού έδωσε για τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς.

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΛΑ.Ο.Σ.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα στις 18:30 υπό την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή και θα αφορά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

«Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Απόστολος Κακλαμάνης, με παρέμβασή του στη Βουλή, αμέσως μετά τη δήλωση του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Έκτορα Νασιώκα, ότι παραιτείται από το βουλευτικό του αξίωμα.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του κ. Νασιώκα:

«Είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του» τόνισε με έμφαση ο κ. Κακλαμάνης.

Ο ανασχηματισμός, παρόλο που υπήρχαν σενάρια αναβολής του, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν αναβάλλεται και θα ανακοινωθεί κανονικά εντός της ημέρας.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δηλώσεις βουλευτών

«Όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι απίστευτα σε μία περίοδο που το μεσαίο στρώμα ισοπεδώνεται, αυτό που συμβαίνει είναι ακατανόητο» δήλωσε ο κύριος Σαλαγιάννης.

«Υπάρχουν ευθύνες και στη δική μας ηγεσία» πρόσθεσε ο βουλευτής Καρδίτσας, υιοθετώντας το αίτημα για σύγκληση της Κ.Ο. του κόμματος.

«Δεκαοκτώ μήνες τώρα πάμε από το κακό στο χειρότερο» είπε ο κ. Σαλαγιάννης και στο ερώτημα για την ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: «Εγώ δεν δίνω ψήφο, αν δεν πειστώ ότι θα τα βγάλουμε πέρα και ότι θα είμαστε φερέγγυοι απέναντι στον λαό που μας ψήφισε».

Παρακολουθήστε τη δήλωση του κ. Σαλαγιάννη:

«Σ’ αυτή την τραγική περίσταση πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι» είπε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο κ. Λοβέρδος:

«Η χώρα παραδίδεται στο χάος. Υπάρχει έλλειμμα στη διακυβέρνηση του τόπου… καλώ τα κορυφαία στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να αναλάβουν πρωτοβουλίες» δήλωσε, από την πλευρά του, ο κ. Λιντζέρης και πρόσθεσε: «Θα τεθούν τα θέματα στην Κ.Ο. και από κει και πέρα οι αιρετοί ας αποφασίσουν.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του κ. Λιντζέρη:

«Η χώρα περνάει δύσκολες ώρες και οι πολιτικοί καλούνται να επιλέξουν αν θα υπηρετήσουν την πατρίδα ή τις προσωπικές τους φιλοδοξίες» σχολίασε, με αφορμή τις παραιτήσεις συναδέλφων του, ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήστος Μαγκούφης.

Τόνισε, ακόμη, ότι ο Γ. Παπανδρέου είναι δύσκολο να αποδομηθεί και οι όποιες σκέψεις για κάτι τέτοιο δεν θα ευδοκιμήσουν, αν και, ερωτηθείς σχετικά, απέρριψε τα περί ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου για να πέσει η κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε, επίσης, έντιμη τη στάση του κ. Φλωρίδη, αν και όπως σημείωσε, οι γενναίοι πολιτικοί κρίνονται από την κρισιμότητα των στιγμών και οφείλουν να είναι παρόντες και όχι απόντες.

Ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η όποια αμφισβήτηση πρέπει να γίνεται με κριτήριο τη σωτηρία της χώρας και, στηλιτεύοντας εμμέσως τις κινήσεις συναδέλφων του, χρησιμοποίησε παραλλαγμένη τη ρήση «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται».

Παρακολουθήστε τη δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη:

«Οι στιγμές που ζούμε έχουν ιστορικό φόρτο. Κάποιοι εκ των βουλευτών επιχείρησαν τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μεταξύ των οποίων και εγώ, για να συζητηθούν οι εξελίξεις. Κάποιοι βιαστικοί και ενδεχομένως πονηροί προσπάθησαν να καπηλευτούν υπογραφές συναδέλφων, προκειμένου να δημιουργήσουν άλλα σενάρια, τα οποία απεργάζονται εδώ και καιρό. Οι βουλευτές υπογράψαμε, για να φέρουμε τάξη και ηρεμία στο Κοινοβούλιο και όχι για να πυροδοτήσουμε το χάος. Μακριά από εμάς οι κανιβαλισμοί» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φραγκίσκος Παρασύρης λαμβάνοντας τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δηλώσεις του κ. Φραγκίσκου Παρασύρη:

«Να υπάρξει μέτρο από όλες τις πλευρές της αίθουσας. Δεν πρέπει να ανεβαίνουν οι τόνοι στον βωμό των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και να έρχονται εκπρόσωποι κομμάτων που θέλουν να κυβερνήσουν και να διασπείρουν φήμες ότι έφυγε ο πρωθυπουργός στο εξωτερικό. Το ζητούμενο σήμερα είναι η πατρίδα και πάνω από το κεφάλι μας και από το προσωπικό συμφέρον είναι η κοινωνία» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

Πρόσθεσε, δε, ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία και διερωτήθηκε: «Πώς θα την ανατρέψουμε;».

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι «θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα στην πλειοψηφούσα παράταξη μέσα από δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες που ορίζει και το Σύνταγμα και το καταστατικό, να βρει τη λύση και όχι να ορίσετε εσείς απ’ έξω τις εξελίξεις».

«Όταν θα πάμε να ζητήσουμε την ψήφο του λαού – και την ευθύνη την έχουμε εμείς – τότε βεβαίως θα οριστεί το κόμμα ή τα κόμματα που κυβερνήσουν. Ως τότε, ας κάνουμε υπομονή και μέτρο» πρόσθεσε.

«Έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας» δήλωσε, προσερχόμενος στη Βουλή, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και εν όψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και συμπλήρωσε: «Η πατρίδα έχει εκλεγμένη κυβέρνηση και πρωθυπουργό. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι και όποιος επιχειρεί να το παρακάμψει διαπράττει ύβρη απέναντι στη δημοκρατία και τους πολίτες».

Τόνισε, επίσης, ότι το κυβερνών κόμμα έχει την υποχρέωση από τη λαϊκή εντολή να αναστηλώσει την οικονομία, αλλά και να αποτρέψει, όπως είπε, το χάος στην ελληνική κοινωνία.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

Σενάρια «αποστασίας» καταγγέλλουν στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

«Όλοι αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο 1965 πρέπει να αντιληφθούν ότι η χώρα έχει εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου» δήλωσε, προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του κ. Κεγκέρογλου:

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν από τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ενώ ευθεία αναφορά στην «αποστασία» του 1965 έκαναν και βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (βουλευτής Ηλείας).

Παρακολουθήστε όσα δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος:


«Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από σωτήρες»

«Οι περιστάσεις απαιτούν από τον κάθε πολίτη και ιδίως από τον κάθε πολιτικό να κάνει το μεγάλο εθνικό πρόβλημα προσωπικό του ζήτημα και όχι να προσπαθεί να κάνει το προσωπικό του ζήτημα εθνικό πρόβλημα», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

«Αυτή την ώρα ο λαός απαιτεί να είμαστε παρόντες και όρθιοι πηγαίνοντας από το “εγώ” στο “εμείς”, χωρίς να μοιραζόμαστε ανάμεσα στο “εμείς” και το “εσείς”. Αυτή η αντίληψη αναδεικνύεται από την πολιτική προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου και της κυβέρνησής μας», είπε ο κ. Ρέππας.

«Ο τόπος έχει ανάγκη όχι από μεταρρυθμιστές, από μεταρρυθμίσεις, όχι από σωτήρες, αλλά από σωτηρία, όχι από αλλαγές, από αλλαγή και αυτή η αλλαγή, επιτέλους έφτασε η ώρα με την εντολή του πληγωμένου λαού, και πρώτη ύλη τα προβλήματά του που δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε για να κάνουμε αντιπολίτευση για να φθείρουμε τον αντίπαλο, αλλά για να τα λύσουμε, για να ζήσει καλύτερα ο λαός και να προοδεύσει», κατέληξε ο κ. Ρέππας.

«Έχουμε πρωθυπουργό»

Σήμερα δεν εκλέγουμε αρχηγό του κόμματος. Έχουμε και αρχηγό και πρωθυπουργό. Χρειάζονται αποφασιστικά βήματα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης προσερχόμενος στη Βουλή.

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε επίσης ότι όλα τα μέλη της ΚΟ συναισθάνονται το εθνικό τους καθήκον.

«Ένας είναι ο στόχος, να σταθεί η χώρα όρθια»

«Kάθε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού λαμβάνεται με γνώμονα τη σταθερότητα», δήλωσε εισερχόμενος στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ένας είναι ο στόχος, να σταθεί η οικονομία και η χώρα όρθια.

«Έχω πλήρη συνείδηση της εντολής του ελληνικού λαού»

Με μια λιτή δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής ο Χρήστος Παπουτσής τόνισε τη στήριξή του στην κυβερνητική πολιτική και τον πρωθυπουργό. «Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Και έχω πλήρη συνείδηση της τιμής, της ευθύνης και της εντολής του ελληνικού λαού».

“Δεν διακυβεύεται το μέλλον μόνο της δημοκρατικής παράταξης αλλά και της χώρας, πρέπει να μείνουμε όρθιοι στο καθήκον με αίσθημα ευθύνης και πνεύμα ενότητας, μακριά από προσωπικούς υπολογισμούς” δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.

Δείτε τι δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης

«Όλοι οφείλουμε να προσέλθουμε στην ΚΟ με συνείδηση της μεγάλης ευθύνης και των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι όλα τα μέλη της ΚΟ συναισθάνονται πρωτίστως το εθνικό τους καθήκον, αλλά και το πολιτικό και το κοινωνικό καθήκον», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

«Σήμερα στην ΚΟ δεν εκλέγουμε αρχηγό του κόμματος, η παράταξή μας, η κυβέρνησή μας έχουν πρωθυπουργό, χρειάζονται αποφασιστικά βήματα και μια γενική ανασυγκρότηση έτσι ώστε να προχωρήσουμε, να απαντήσουμε στα προβλήματα και να υπερβούμε την πολύπλευρη κρίση» είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Απαντώντας στο σχόλιο ότι “ο κ. Παπανδρέου αμφισβητείται”, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είπε ότι «όποιος έχει τέτοιο πρόβλημα μπορεί να το θέσει στην ΚΟ αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες».

“Πάνω από όλα προέχει η ανάληψη της εθνικής ευθύνης, δεν έχουμε την πολυτέλεια για εσωτερικές αναταράξεις και για υπονόμευση της αναγκαίας ενότητας της παράταξής μας» είπε ο κ. Μπεγλίτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κληθείς να σχολιάσει τα “περί 1965” είπε ότι “είμαι πολιτικός, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, δεν είμαι ιστορικός για να ανατρέξω στο παρελθόν, πιστεύω ότι οι ιστορικοί έχουν μιλήσει για εκείνη την περίοδο. Σήμερα όλοι με αίσθημα ευθύνης πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, η κυβέρνησή μας και ο πρωθυπουργός, όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά”.

Δείτε τι δήλωσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου

«Στηρίζοντας τον πρωθυπουργό όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις»

«Αυτή τη στιγμή η χώρα μας διανύει μία κρίσιμη περίοδο. Το κάθε στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και ο κάθε βουλευτής έχει αίσθηση ευθύνης. Η ευθύνη μας είναι συλλογική, να βγάλουμε τη χώρα μας από αυτή τη δύσκολη κρίση και πάνω απ’ όλα να ανταποκριθούμε στο αίτημα όλου του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουμε τα καυτά προβλήματα, όπως την ανεργία, τη μείωση του εισοδήματος, το ζήτημα της υπερχρέωσης» δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

«Είμαι σίγουρη ότι στηρίζοντας τον πρωθυπουργό όλοι μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να δώσουμε λύσεις. Αυτή η στιγμή είναι στιγμή ευθύνης για κάθε βουλευτή. Δεν έχουμε περιθώρια παρά να έχουμε μια αποτελεσματική κυβέρνηση. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά, πρέπει να δώσουμε λύσεις για τη χρηματοδότηση, πρέπει να υλοποιήσουμε ένα δύσκολο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά μέσα σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν πραγματικά να δοθούν λύσεις που θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα», κατέληξε η κ. Κατσέλη.

«Η χώρα έχει κυβέρνηση»

«Η χώρα έχει κυβέρνηση. Στο μυαλό μας πρέπει να βρίσκονται μόνο τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και οι υποχρεώσεις της, όλα τα άλλα, τα πολιτικά παιχνίδια παρέλκουν καθώς είναι κατώτερα των περιστάσεων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Δεν θα παραιτηθούμε»

«Σήμερα σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης γίνεται μια προσπάθεια για να μην καταρρεύσει η χώρα μας. Το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του, ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν μπορεί να αποστεί από αυτήν την προσπάθεια, δεν μπορεί άλλοι στο εξωτερικό να προσπαθούν να σώσουν την Ελλάδα και εμείς περί άλλα να τυρβάζουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης.

«Έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό, δεν θα κάνουμε ότι έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν θα παραιτηθούμε, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν θα παραιτηθεί, δεν λιποτακτεί και δεν είναι ρίψασπις, το ίδιο και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ» κατέληξε ο κ. Σηφουνάκης.

«Μπορούμε να εκπληρώσουμε τη λαϊκή εντολή»

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Έχουμε περάσει και περνάμε δύσκολα. Είχαμε επιτυχίες αλλά κάναμε και λάθη. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε όλοι συντεταγμένοι να εκπληρώσουμε τη λαϊκή εντολή, απέναντι σε όλους αυτούς που μας στήριξαν. Ο λαός έχει επιλέξει τον πρωθυπουργό».

«Θα πω τη γνώμη μου όταν τελειώσουν οι διαδικασίες», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σύντομη δήλωσή του.

Προς αναβολή το αυριανό ταξίδι του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στις Βρυξέλλες

Το προγραμματισμένο για αύριο, Παρασκευή, ταξίδι του στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, προσπαθεί να αναβάλει για την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι πολιτικές εξελίξεις και ειδικότερα το θέμα του ανασχηματισμού, της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης και η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, θέματα με τα οποία ασχολείται ο κ. Παπανδρέου, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτές τις ώρες, επιβάλλουν την αναβολή της επίσκεψης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης