ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ αρχάς πολύ καλά έκανε ο κλάδος μας και ανέστειλε την απεργία. Όταν μια εξέγερση είναι σε εξέλιξη, οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να μεταδίδουμε τα γεγονότα.

Το κείμενο που διαβάζετε το γράφω στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης. Το γραφείο μου είναι στο Σύνταγμα. Γράφω το κομμάτι, βλέποντας τους ανθρώπους. Διέσχισα την πλατεία δύο ώρες πριν. Στην πλατεία σήμερα είναι άνθρωποι κάθε ηλικίας. Είδα μάνες με παιδιά δίπλα σε οπλισμένους αστυνομικούς. Είδα γέρους ανθρώπους να σηκώνουν πανό με σύνθημα «δικαίωμα στην αξιοπρέπεια», είδα τουρίστες να ακολουθούν την αλυσίδα ανθρώπων, που αργά αλλά σταθερά ξεκινούσε από το Πολεμικό Μουσείο και κατέληγε (μέχρι αυτή την ώρα που γράφω) στο Υπουργείο Οικονομικών, που βρίσκεται στην Καραγεώργη Σερβίας. Μερικοί κάθονται στα καφενεία του δρόμου, παρακολουθώντας απλά και πίνοντας καφέ.

Ο δέκτης στο γραφείο μου δείχνει ALPHA. Ο Νίκος Μάνεσης προβάλλει τη συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ακολουθούν πλάνα από το πλήθος να μεγαλώνει και τη Μ. Παπαβλάχου να μεταδίδει «ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ αστυνομικών και πολιτών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ALTER μεταδίδει με τον Άκη Παυλόπουλο τα γεγονότα στο Σύνταγμα με τον τίτλο «Σε κλοιό διαδηλωτών η Βουλή».

Από το μπαλκόνι του γραφείου βλέπω εκατοντάδες ανθρώπους που κρατάνε παιδιά από το χέρι, ακόμη και παππούδες με εγγόνια.

Αυτήν τη στιγμή, στο ALTER o Kώστας Αττίας δίνει ρεπορτάζ για το αποτέλεσμα της επικοινωνίας Παπανδρέου με Κουβέλη και Παπαρήγα, ενώ ο Άκης Παυλόπουλος επισημαίνει ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχει νεότερη είδηση που να αφορά στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σαμαρά.

Είναι 13:45… ακούω κρότους από ρίψη δακρυγόνων. Οι κυρίες που εργάζονται απέναντι στο Υπουργείο Οικονομικών έχουν «κρεμαστεί» στα παράθυρα…

Στο βάθος του δρόμου οι πολίτες επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τους «κουκουλοφόρους».
Το ΜEGA με τον Πάνο Τουμάση δίνει εικόνα από το Σύνταγμα. Ο τίτλος αναφέρεται σε χιλιάδες διαδηλωτές.

Τώρα κλείνουμε στο γραφείο τα παράθυρα. Τα δακρυγόνα δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε. Οι φωνές του πλήθους, όσο περνάει ο χρόνος, γίνονται πιο δυνατές… Πέτρες πετιούνται στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στο κινητό μου έχω μήνυμα από την εταιρεία που μου θυμίζει ότι έχω καθυστερήσει τη δόση της Τράπεζας… Η ένταση στον δρόμο μεγαλώνει.

Για το MEGA μεταδίδει η Κωνσταντίνα Καζάντζη. Για το associated press η Ναταλία Σαβαρίκα.

Ο ΣΚΑΪ είναι σε απευθείας σύνδεση από το πρωί, ο τίτλος στη βάση της οθόνης γράφει «Μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας». Λίγο πριν από τις 14:00, ο αέρας εδώ στην οδό Καραγεώργη Σερβίας κυκλοφορεί δύσκολα. Γονείς κρατάνε από τα χέρια τα παιδιά τους, αλλά δεν φεύγουν από τους δρόμους.

Το «σούπερ» στη βάση της οθόνης του ΣΚΑΪ αλλάζει «Διάγγελμα του πρωθυπουργού το απόγευμα»…

«Στον αέρα» του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ιπποφάντης επιχειρεί να μεταδώσει με μάσκα στο πρόσωπο, καθώς τα δακρυγόνα έχουν καλύψει το οξυγόνο… Η σύνδεση διακόπτεται…

Οι φωνές στον δρόμο γίνονται κραυγές, πέτρες πέφτουν «βροχή» στο Υπουργείο Οικονομικών… Βλέπω ξανά πολίτες να προσπαθούν να απωθήσουν κουκουλοφόρους.

Ο ALPHA ξαναγύρισε στο Κους – Κους , το ΑLTER έχει περάσει στην ένθετη εκπομπή για το Όζον, που με τη διάρκεια και τη συχνότητα που παίζει είμαι ένα «τσακ» πριν το παραγγείλω.

Ο ΑNT1 σταμάτησε την απευθείας μετάδοση και γύρισε σε σίριαλ.

Ο ΣΚΑΪ μεταδίδει ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει για ακόμη μία φορά συνάντηση των πολιτικών αρχηγών…

Ξέρω, βλέπω, καταλαβαίνω ότι σήμερα είναι μια «άλλη» μέρα. Οι εξελίξεις έχουν αρχίσει, όπως και η εξέγερση. Αυτό βλέπω να γίνεται live.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης