Ένας αξιωματικός του στρατού πιστός στον πρόεδρο της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ σκοτώθηκε από την έκρηξη μιας βόμβας, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος, την ώρα που το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου προσπαθεί να βρει λύση στην κρίση που συγκλονίζει τη χώρα εδώ τους τελευταίους μήνες.

Οι γειτονικές στην Υεμένη χώρες έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα μάταια να καταλήξουν σε μία συμφωνία αποχώρησης με τον Σάλεχ, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Σαουδικής Αραβίας μετά από τον τραυματισμό του, έπειτα από μήνες διαδηλώσεων εναντίον του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου θα συναντηθεί σήμερα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ασχοληθεί με την κρίση στην Υεμένη, σύμφωνα με αναλυτές.

«Η Υεμένη πρέπει να είναι το πρώτο θέμα των συζητήσεων εξαιτίας των γεγονότων εκεί: το κενό εξουσίας, ποιος θα διαδεχθεί το Σάλεχ, ποια θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί», δήλωσε ο αναλυτής με έδρα το Ντουμπάι Τέοντορ Καρασίκ.

Στην Μουράικα, κοντά στο λιμάνι του Άντεν στα νότια της Υεμένης, μία βόμβα κατέστρεψε χθες Δευτέρα το αυτοκίνητο του συνταγματάρχη Μουτία αλ Σαγιάνι, στενού συγγενή του τοπικού κυβερνήτη και υποστηρικτή του Σάλεχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πόλη έχουν συρρεύσει δεκάδες πρόσφυγες που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού της Υεμένης και των ισλαμιστών ανταρτών, που τον προηγούμενο μήνα κατέλαβαν την πρωτεύουσα της νότιας επαρχίας Αμπιάν-μία από τις πολλές συρράξεις που συγκλονίζουν τη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης