Μετά την εξαγορά της εταιρείας Palm από την HP το 2010, λογικό ήταν να περιμένουμε τη νέα μεγάλη κίνηση από μεριάς της τελευταίας στον χώρο των κινητών τηλεφώνων και ακόμα περισσότερο στην αγορά όπου είναι ο επίκαιρος πόλος έλξης των καταναλωτών, αυτή των ταμπλετών. Πριν από λίγους μήνες, η HP έκανε γνωστές τις διαθέσεις της, από τις οποίες φαίνεται καθαρά πως αντιμετωπίζει το θέμα πολύ σοβαρά, ανακοινώνοντας -μεταξύ άλλων- τη δημιουργία / ανάπτυξη (σε συνεργασία πλέον με την προγενέστερη ομάδα της Palm, ενσωματωμένη πλέον στο δυναμικό της HP) ενός δικού της Λειτουργικού Συστήματος / περιβάλλοντος ονόματι «WebOS» και την ταμπλέτα HP TouchPad».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν συντομία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως και το WebOS περιβάλλον εργασίας καθιστούν λίαν ανταγωνιστική την πρόταση της HP, περιλαμβάνοντας στον «οπλοστάσιο» στοιχεία όπως οθόνη 9.7 ιντσών με ανάλυση 1024×768 και χρωματικό φάσμα 264.144 χιλιάδων αποχρώσεων (ή αλλιώς 18-vit color), δύο πυρήνων κεντρικό τσιπ (Qualcomm APQ8060) με χρονισμό στα 1.2GHz, ικανό αναπαραγωγής βίντεο Full HD 1080p / 30fps, σερφάρσιμα και χρήση Διαδικτύου με πλήρη υποστήριξη Flash τεχνολογίας, 16/32GB αποθηκευτικού χώρου και 1.3MPixel κάμερα για βίντεο-κλήσεις (αναλυτικότερη περιγραφή της ταμπλέτας και του WebOS: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=254808&cid=36).

Όπως αναφέραμε στο άρθρο της 10ης Φεβρουαρίου του 2011, στο οποίο παραπέμπει ο παραπάνω σύνδεσμος, η HP τοποθέτησε αόριστα την έλευση του TouchPad, συνοδεία φυσικά του WebOS, στα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού. Όντας για τα καλά στον Ιούνιο πια, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα 1 Ιουλίου για την αγορά των Η.Π.Α. και ακολουθούν λίγες μέρες μετά Αγγλία, Ιρλανδία, Γαλλία, Γερμανία και στα μέσα του ίδιου μήνα ο Καναδάς. Στους επόμενους μήνες, δυστυχώς χωρίς να αναφερθεί κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια, θα συνεχίζεται η επέκταση της διαθεσιμότητας, καλύπτοντας την Αυστραλία, Χονγκ-Κόνγκ, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Σινγκαπούρη και τέλος Ισπανία (αν και δεν υπάρχει αναφορά στη χώρα μας, κατά πάσα πιθανότητα θα συμπεριληφθεί μέχρι το τέλος του 2011).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από τις 19 Ιουνίου, ενώ οι τιμές Αγγλίας έχουν οριστεί στις 399 λίρες (448 ευρώ περίπου) για την έκδοση με 16GB χωρητικότητας και στις 479 λίρες (περίπου 538 ευρώ) για την έκδοση με 32GB. Τα δύο πρώτα μοντέλα που θα διατεθούν θα έχουν μόνο Wi-Fi b/g/n ασύρματη δικτύωση, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως οι εκδόσεις με Wi-Fi συν 3G δυνατότητα δικτύωσης θα ακολουθήσουν «μέσα στο καλοκαίρι», όπως και οι τιμές τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://blog.palm.com/palm/2011/06/hp-touchpad-its-a-date.html

http://h41112.www4.hp.com/promo/webos/uk/en/tablets/touchpad.html?jumpid=ex_r10104_uk/en/any/psg/hp-touchpad-launch-lcl-mu_chev/webos

http://h41112.www4.hp.com/promo/webos/uk/en/tablets/touchpad-specs.html

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης