Την υποστήριξη των μελών του γερμανικού Κοινοβουλίου εξασφάλισε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να εκταμιευτεί η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατάφερε να πείσει τους εκπροσώπους των Γερμανών ψηφοφόρων, διαβεβαιώνοντάς τους ότι οι ιδιώτες πιστωτές, δηλαδή οι τράπεζες, θα σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρόκειται για το μέλλον της νομισματικής ένωσης, πιθανώς για το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης και επίσης για το μέλλον της γερμανικής οικονομίας» δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης Χανς Μίχελμπαχ, ο οποίος μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή του Κοινοβουλίου. «Πρέπει να βλέπουμε πάντα το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια ενέργεια ή μια παράλειψη και εν προκειμένω οι κίνδυνοι μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες και μέσω ενός φαινομένου ντόμινο η μετακύλιση του προβλήματος στις τράπεζες μας είναι μεγάλοι» εξήγησε ο Μίχελμπαχ.

Έτσι, μετά και τις παραινέσεις του προέδρου των Η.Π.Α., Μπάρακ Ομπάμα, προς την Άνγκελα Μέρκελ, πείστηκαν και οι πιο επιφυλακτικοί σε ό,τι αφορά στη χορήγηση νέας δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Η Ε.Κ.Τ. αντιτίθεται σε κάθε λύση που θα επέφερε στάση πληρωμών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στέκει αντίθετη σε κάθε λύση η οποία προσομοιάζει σε στάση πληρωμών για την Ελλάδα, επιλεκτική ή απόλυτη, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των προβλημάτων χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα, επαναβεβαίωσε ο διοικητής της Ε.Κ.Τ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την έχουμε επικοινωνήσει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: όχι σε πιστωτικό συμβάν, όχι σε στάση πληρωμών» δήλωσε ο κ. Τρισέ, απευθυνόμενος προς εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου, ύστερα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ..

«Αποκλείουμε κάθε συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών που δεν θα είναι εθελοντική» τόνισε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης