Μετά την Πορτογαλία, η Κροατία είναι η δεύτερη ομάδα, που θα συμμετάσχει στους “8” του Euro 2008. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο “στρίμωξε” τους Γερμανούς και επιβλήθηκε με 2-1, φτάνοντας τους έξι βαθμούς στον όμιλο.

Οι “Χρβάτσκι” παρουσιάστηκαν καλύτεροι από τους Γερμανούς στο πρώτο ημίχρονο και δίκαια πέτυχαν το γκολ. Στο 24′ ο Πράνιτς σέντραρε από τα αριστερά και ο Σρνα με προβολή άνοιξε το σκορ. Οι Γερμανοί αντέδρασαν και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Στο 26′, από τη σέντρα του Γιάνσεν, ο Γκόμεζ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κροάτες θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, όμως στο 30′ ο Κράνιτσαρ από το ύψους του πέναλτι δε σημάδεψε την εστία του Λέμαν. Τα “πάντσερ” απείλησαν στο 33′ και στο 40′, με τον Πλετίκοσα να αποκρούει το φάουλ του Μπάλακ και τον Μέτζελντερ να στέλνει τη μπάλα άουτ αντίστοιχα. Στο 42′, η Κροατία απώλεσε τεράστια ευκαιρία, αφού ο Όλιτς έβγαλε απέναντι στον Λέμαν τον Κράνιτσαρ, όμως ο Γερμανός απέκρουσε τη μπάλα σε κόρνερ.  

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Η Κροατία είχε τον έλεγχο και στο 62ο λεπτό πέτυχε και δεύτερο γκολ. Ο Ράκιτιτς σέντραρε, ο Ποντόλσκι στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και με τον Λέμαν εξουδετερωμένο, ο Όλιτς πέτυχε το 2-0.

Κάπου εκεί οι ρόλοι άλλαξαν. Οι Γερμανοί αναγκάστηκαν να γίνουν πιο επιθετικοί, για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με τον Ποντόλσκι. Ο επιθετικός της Γερμανίας στο 79′ με βολίδα από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Πλετίκοσα και διαμόρφωσε το τελικό Κροατία-Γερμανία 2-1. Τα “πάντσερ” ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ στις καθυστερήσεις για σπρώξιμο πάνω στον Λέκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 24′ Σρνα, 62′ Όλιτς – 79′ Ποντόλσκι

Κίτρινες κάρτες: Σρνα, Σίμουνιτς, Λέκο, Μόντριτς – Μπάλακ, Λέμαν

Κόκκινες κάρτες: 90′ Σβαϊνστάιγκερ

Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Τσόρλουκα, Ρ. Κόβατς, Σίμουνιτς, Πράνιτς, Μόντριτς, Ν. Κόβατς, Ράκιτιτς, Σρνα (80′ Λέκο), Κράνιτσαρ (85′ Κνέζεβιτς), Όλιτς (72′ Πέτριτς).

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Λέμαν, Λαμ, Μέτζελντερ, Μερτεσάκερ, Γιάνσεν (46′ Οντόνκορ), Φριτζ (82′ Κουράνι), Φρινγκς, Μπάλακ, Ποντόλσκι, Γκόμεζ (65′ Σβαϊνστάιγκερ), Κλόζε.  

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
Γήπεδο: Bέρτερζε Στάντιον, Κλάγκενφουρτ

photos: http://www.euro2008.com/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης