Ισόπαλη έληξε η φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Ανδρών και της αντίστοιχης του Εκουαδόρ στο γήπεδο «Σίτι Φιλντ» στη Ν. Υόρκη. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες ομογενείς στις εξέδρες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προηγήθηκε με γκολ του Τζιόλη (16’) με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη ενώ ισοφάρισε για το Εκουαδόρ ο Εράσο (58’).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ-ΕΛΛΑΔΑ 1-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: Τζιόλης (16′), Εράσο (58′)

Κίτρινες: Φωτάκης (31′), Βύντρα (70′), Χαϊμέ Αγιόβι (70′), Νομπόα (71′), Νίνης (79′), Καϊσέδο (90′)

Κόκκινες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΚΟΥΑΔΟΡ (Ρεϊνάλντο Ρουέδα): Μπαγκέρα, Αρόγιο, Εράσο (67′ Μίλντα), Βάλτερ Αγιόβι, Ρεάσκο, Τσέγκα, Σαριτάμα, Μέντεζ (83′ Καλντερόν), Νομπόα (74′ Καστίγιο), Μπενίτες, Χαϊμέ Αγιόβι

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Κοτσόλης, Μανιάτης (89′ Σπυρόπουλος), Κ. Παπαδόπουλος, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Φωτάκης (78′ Κατσουράνης), Καφές (63′ Καραγκούνης), Κονέ (63′ Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος (63′ Νίνης), Μήτρογλου (64′ Αθανασιάδης)

Διαιτητής: Μαρκ Γκάιγκερ
Βοηθοί: Μπράιαν Νταν, Άλμπερτ Καλίς

Η περιγραφή του αγώνα

Το Εκουαδόρ ξεκίνησε πολύ δυνατά τον αγώνα και στηριζόμενο στην καλή κυκλοφορία με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, άσκησε έντονη πίεση στους διεθνείς, έχοντας και το πρώτο καλό σουτ του αγώνα στο 4’ με τον Μέντεζ που μπλόκαρε ο Κοτσόλης. Η πρώτη καλή φάση για την Εθνική ομάδα ήρθε στο 11’, με τον Κονέ να φεύγει γρήγορα στην πλάτη των αμυντικών του Εκουαδόρ, να πλασάρει δυνατά αλλά ο Μπαγκέρα να απομακρύνει. Στο 16′ σημειώθηκε το γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με κεφαλιά του Τζιόλη, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη.

Μετά το γκολ της Εθνικής ομάδας ο ρυθμός έπεσε αρκετά και στο 25’, σουτ του Μπενίτες πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κοτσόλη. Στο 37’ Χριστοδουλόπουλος, Φωτάκης και Κονέ έκαναν μια ωραία επιθετική ενέργεια με την τελική προσπάθεια όμως να μην έχει ευνοϊκή κατάληξη καθώς τη μπάλα μπλόκαρε ο Μπαγκέρα. Χωρίς πρόβλημα πέρασε και η φάση στο 43’ όταν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νομπόα, ο Κοτσόλης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος με τον Φωτάκη να κάνει δυνατό σουτ στο 48’, τον Τσέκα να βάζει το πόδι του και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαγκέρα. Στο 51’ ο Μήτρογλου επωφελήθηκε λάθος της άμυνας του Εκουαδόρ, το σουτ του όμως μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Σταδιακά το Εκουαδόρ ισορρόπησε το παιχνίδι και η κατοχή της μπάλας μετουσιώθηκε σε γκολ στο 58’. Ο Μέντεζ με μια ωραία ενέργεια απέφυγε Μανιάτη και Φωτάκη, έβγαλε τη σέντρα μέσα στην μικρή περιοχή της Εθνικής όπου και σκόραρε ο Εράσο με κεφαλιά, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που απειλήθηκε η εστία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης