Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξήρε την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης της Γερμανίας στο πεδίο του περιβάλλοντος και την επιτυχία της στην τιθάσευση της ανεργίας σε μια συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ στην Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel, ο Ομπάμα είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να πάρουν μαθήματα από τη Γερμανία σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της περιβαλλοντικής με την οικονομική πολιτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η δέσμευση της Γερμανίας στο περιβάλλον είναι αξιοθαύμαστη, και υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να μάθουμε από το Βερολίνο για το πώς το να γίνουμε πιο πράσινοι μπορεί πραγματικά να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Ουάσινγκτον και η Ευρώπη δε συμφωνούν πάντοτε για το βέλτιστο τρόπο να ενισχυθεί η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, καθώς πολλές χώρες διεθνώς αντιμετωπίζουν ύφεση και οικονομική κρίση. Η Μέρκελ καλεί να επιβληθεί δημοσιονομική πολιτική αυστηρής λιτότητας• ο Ομπάμα είναι υπέρμαχος της ενίσχυσης της οικονομικής δραστηριότητας από το κράτος.

Ο Ομπάμα αναφέρθηκε στις διαφορές αυτές ενώ παράλληλα εξήρε τα αποτελέσματα που έχει επιτύχει η Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι εργαζόμαστε για να βρούμε την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στο να παράσχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται η οικονομία για να υπάρξει μια ισχυρή ανάκαμψη και στο να κάνουμε τα βήματα που απαιτούνται για να διασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη δημοσιονομική βιωσιμότητα», είπε.

«Η Γερμανία έχει κάνει σπουδαία δουλειά στον τομέα της απασχόλησης, κι αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα περισσότεροι γερμανοί εργάζονται από οποτεδήποτε άλλοτε στην ιστορία της ενωμένης Γερμανίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης