Ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός, Μάικλ Μάλεν δήλωσε σήμερα ότι το Πακιστάν έχει ανάγκη από περισσότερο χρόνο για να επιλύσει τα προβλήματά του και η εγκατάλειψη του Ισλαμαμπάντ μπορεί να αποβεί «επικίνδυνη» για τις ΗΠΑ.

Το Πακιστάν, σύμμαχος της Ουάσινγκτον, περνά μία περίοδο ενδοσκόπησης αφότου έγινε η αμερικανική επιδρομή που οδήγησε στο θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, ανέφερε ο στρατηγός Μάλεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση της επιχείρησης αυτής στο βόρειο τμήμα του Ισλαμαμπάντ όπου βρίσκονταν η οικία του Μπιν Λάντεν, έγινε χωρίς να έχουν ενημερωθεί προηγουμένως οι πακιστανικές αρχές.

«Θεωρώ ότι θα πρέπει να τους δώσουμε λίγο χρόνο και άνεση γι αυτό. Και είναι κάτι απολύτως λογικό να γίνει» τόνισε στη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους.

«Εάν είναι αυτή η περίπτωση, σε δέκα χρόνια, σε είκοσι χρόνια θα επιστρέψουμε εκεί και όλα θα είναι πολύ πιο δύσκολα και πιο επικίνδυνα” ανέφερε ο στρατηγός και πρόσθεσε: “Πολύ απλά, δε ζούμε σε ένα κόσμο όπου μπορούμε να επιτρέψουμε να μείνουμε στο περιθώριο μιας χώρας όπως αυτή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί είναι οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί που ζήτησαν επανεξέταση της βοήθειας που προσφέρουν οι ΗΠΑ στο Πακιστάν κατηγορώντας τη χώρα αυτή ότι παίζει διπλό παιχνίδι αφού και την ξένη βοήθεια παίρνει και συνεχίζει να έχει σχέσεις με ισλαμιστές εξτρεμιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης