Κανένας δεν επέζησε από το αεροπορικό δυστύχημα, που συνέβη λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την αστυνομία και τοπικούς αξιωματούχους.

Το αεροσκάφος 50 θέσεων της εταιρείας Continental συνετρίβη πάνω σε σπίτι στην περιοχή Κλαρένς και αμέσως τυλίχθηκε στις φλόγες. Σκοτώθηκαν και οι 49 επιβαίνοντες (44 επιβάτες και 5 άτομα πλήρωμα), καθώς και ένας άνθρωπος που βρισκόταν στο έδαφος. Λίγο μετά τη συντριβή, τουλάχιστον 12 σπίτια εκκενώθηκαν και πέντε κάτοικοι της περιοχής, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί τόπου έσπευσαν σωστικά συνεργεία, αλλά και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να κατασβήσουν τη φωτιά. Κάποιοι μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει πάνω στα σπίτια, ενώ άλλοι είπαν πως νόμιζαν ότι έγινε σεισμός.

Το μικρό αεροσκάφος πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Νιούαρκ, στο Νιου Τζέρσεϊ, προς το Μπάφαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πτήση με αριθμό 3407, της Continental Airlines, θυγατρικής της Colgan Air, λέγεται ότι είχε καθυστέρηση και πλησίαζε στον τελικό της προοορισμό δύο ώρες μετά το προγραμματισμένο. Το αεροσκάφος κατέπεσε 8 χιλιόμετρα πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WGRZ μετέδωσε τη συνομιλία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με το αεροπλάνο τύπου Dash 8 Q400. Ξαφνικά αυτό χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ και ένας από τους ελεγκτές ζήτησε από ένα άλλο αεροσκάφος να το αναζητήσει.

Το αεροπλάνο μετέφερε 2,6 τόνους κηροζίνης και μόλις συνετρίβη μετατράπηκε σε μια μπάλα φωτιάς, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της κομητείας Ερι, Κρις Κόλινς, μιλώντας στο CNN. Φως στα ακριβή αίτια της πτώσης αναμένεται να ρίξει η εξέταση των δύο μάυρων κουτιών που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας.  

(Πρώτη καταχώρηση: 13 Φεβρουαρίου 2009, 07:40)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης