Δύο από τους σημαντικότερους Ρώσους επιχειρηματίες, που μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’90 και αρχές του 2000, στον τομέα των πετρελαίων, κατέθεσαν χθες αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα τους. Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι και ο συνεργάτης του, Πλατόν Λεμπέντιεφ, έχουν καταθέσει αίτημα πρόωρης αποφυλάκισής τους, βάσει του επιχειρήματος ότι έχουν εκτίσει πάνω από το μισό της κάθειρξης 13 ετών που τους έχει επιβληθεί και σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία δικαιούνται να αποφυλακιστούν.

Στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται οι επιστολές που απέστειλαν οι δύο κρατούμενοι στο δικαστήριο Πρεομπραγιένσκι της Μόσχας, με ημερομηνία 27 Μαΐου. Ο Χοντορκόφσκι τονίζει στην αίτησή του για «πρόωρη αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους» πως δεν αποδέχεται την ενοχή του για το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Χοντορκόφσκι και Λεμπέντιεφ άκουσαν στις 24 Μαΐου το Εφετείο να επιβεβαιώνει την καταδίκη τους για κλοπή πετρελαίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την ποινή τους να διαμορφώνεται σε κάθειρξη 13 ετών, έως το 2016.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται στις φυλακές από το 2003.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης