Οι απαντήσεις στα ερωτήματα έχουν κριτήρια τη σαφήνεια και τη λιτότητα. Αν κάποιος θέλει βιβλιογραφία και παραπομπές, μπορεί να το ζητήσει και θα εξυπηρετηθεί. Αν κάποιος θέλει διάλογο, μπορεί να τον ζητήσει και θα τον έχει.

Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τις θεραπείες για την πρωτογενή εκσπερμάτιση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτορας: Κύριε Κωνσταντινίδη χαίρετε. Είχατε πει ότι άμα θέλουμε διάλογο θα τον έχουμε αλλά σας είχα στείλει ένα e-mail στο οποίο δεν απαντήσατε. Σας ξαναρωτάω λοιπόν, αντιμετωπίζω το πρόβλημα της πρωτογενής εκσπερμάτισης. Τι επιλογές έχω; Έχω αποκτήσει αρκετές πληροφορίες ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται είτε με αλοιφές, τις οποίες έχω δοκιμάσει και δεν έχουν αποτέλεσμα, είτε με αντικαταθλιπτικά λόγω των side effect που έχουν σχετικά με την σεροτονίνη και η τελευταία επιλογή τα φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία.

Όπως καταλαβαίνω από τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν καμία δεν είναι μόνιμη. Καμία δεν θεραπεύει εντελώς το πρόβλημα. Μιλάω για πρωτογενή πρόωρη εκσπερμάτιση. Έχω κάνει εξετάσεις σε ανδρολόγο, ξέρω δηλαδή από τι πάσχω. Είναι έτσι όπως τα λέω; Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε; Ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητέ,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρετε σωστά τις συνηθισμένες θεραπευτικές επιλογές, όμως το σημαντικό εδώ είναι τόσο ο τρόπος χορήγησης (δοσολογία, χρονική στιγμή κλπ) όσο και οι ενδείξεις που βγαίνουν μέσα από την εξέταση του κάθε ασθενούς (ατομικό ιστορικό κλπ). Φυσικά υπάρχουν και επικουρικές θεραπείες που βοηθούν την ιδιοπαθή πρόωρη εκσπερμάτιση με πολύ καλά αποτελέσματα και ιδίως πρωτόκολλα συνδυαστικά.
 
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης