ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ… ΟΛΑ!

• Για τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
• Για τον ρόλο των… αρσενικών.
• Για τις εμπειρίες μου από την πλατεία!
• Για τις προβλέψεις των μάγων.

Σήμερα έχω πολλά να γράψω, γιατί με πήρανε σβάρνα τα γεγονότα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες δεν έγραψα. Δεν ήθελα. Σήμερα θέλω. Χθες δεν ήθελα, γιατί είχα γυρίσει από πλατεία (Συντάγματος) και επέλεξα να αποστασιοποιηθώ από τα συναισθήματα (που σημαίνει ότι έδωσα χρόνο να φιλτραριστούν τα συναισθήματα), για να μην σας επηρεάσω πολύ.

Θα σας τα πω όλα «λάου – λάου»… Κατ’ αρχάς δεν θα αντέξω, αν δεν κουβεντιάσουμε λίγο τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Μα, βρε κούκλα μου (αυτό πάει στην Αλέκα), πού πας με το βιολετί σύνολο του «επιταφίου», τη φούστα κλαρωτή σε μοβ, το μπλουζάκι στο μοβ, το παπούτσι κλασικά κομμουνιστικό, το μαλλί κουρεμένο από τον ίδιο στιλίστα που κρεπάρει πόνι και το ipad 1 στην τσάντα – ζεμπίλι;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σετάρονται όλα αυτά μαζί; Εγώ είμαι ιχθύς με ωροσκόπο λιοντάρι (αυτό με σώζει και δεν εκτίθεμαι, λέει) αλλά παραλίγο να το κάνω το σχόλιο από τον «αέρα» του ANT1, (γιατί εκεί με βρήκε η «ζωντανή σύνδεση»). Όταν είδα την Αλέκα «τσάκισα»… Τι να κάνει ο πρόεδρος, ευτυχώς ξέχασε τα γυαλιά του… άρα δεν έβλεπε λεπτομέρειες, άρα ήταν τυχερός. Ο πρωθυπουργός πάλι είχε το ipad 2. Αυτό έχει και ο Τίμος Κουρεμένος. Πολύ ωραίο είναι. Έχει ένα πρόγραμμα, το morfo. Του βάζεις τη φωτογραφία σου και σου τη μετατρέπει, έτσι ώστε να δεις ολόκληρη την γκάμα των εκφράσεων σου από… «Μπίμπο σε Σβαρτσενέγκερ»…

Μια μέρα πειραματιστήκαμε με το πρόσωπο του Γιώργου Καραμέρου. Είδα να βγάζει ο πρωθυπουργός το ipad και φαντάστηκα να «παίζει» με το πρόσωπο του Σαμαρά τη στιγμή που ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζωγράφιζε καραβάκια… Ο χυμός στις κανάτες του Προεδρικού Μεγάρου, δεν ορκίζομαι, αλλά μου έμοιαζε για «συμπυκνωμένος». Θυμάμαι κάποτε που πηγαίναμε να δούμε τον παππού Χαράλαμπο στο νοσοκομείο. Κάποιος συγγενής είχε φροντίσει πάντα να βάλει στο κομοδίνο, έναν ακόμη «ΗΒΗ συμπυκνωμένο – πορτοκάλι»…

ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝΕ, λέει στη συνάντηση… Μα, πάνε σε τέτοια ραντεβού χωρίς ένα βασικό αστρολογικό μπούσουλα;

Δίδυμος ο πρωθυπουργός, δίδυμος ο Σαμαράς, δίδυμος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και έρχεται η έκλειψη στον δίδυμο, σκορπίνα η Παπαρήγα, λιοντάρι ο Τσίπρας, λιοντάρι ο Καρατζαφέρης, Ταύρος η Ντόρα (που δεν ήταν). Αν το ήξερα, δύο λύσεις θα πρότεινα. Πρώτον, να αλλάξουν τώρα ζώδια και δεύτερον να μη συναντιούνται ΠΟΤΕ πέντε. Στην αριθμολογία το «5» σημαίνει δογματισμό, ενώ το «6» (αν ήταν και η Ντόρα) αριθμολογικά θεωρείται ο καλύτερος αριθμός για την ανάπτυξη ιδεών.

Καταλαβαίνετε πόσες ώρες μελέτησα, για να φτάσω σε αυτά τα συμπεράσματα;

(Αλλάζω κατηγορία, για να μην πάθω υπερκόπωση)

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ;

Αλήθεια είναι μία, δύο ή τρεις οι φορές που αναρωτηθήκατε ή αναρωτηθήκαμε για τη συγκεκριμένη συνομοταξία; Χρόνια μελετώ τις επιστημονικές έρευνες, χρόνια συζητώ με τις φίλες, χρόνια παρατηρώ το είδος, αλλά η απάντηση ήρθε από το animal planet.

TA ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΕΛΗ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Τα αρσενικά λιοντάρια κοιμούνται διαρκώς, αφήνοντας όλες τις δουλειές στις λέαινες. Εκείνες κυνηγάνε, εκείνες φροντίζουν τα μωρά, εκείνες ξεσκατίζουν, εκείνες μαθαίνουν τα μωρά κυνήγι… Τα αρσενικά δραστηριοποιούνται ΜΟΝΟ όταν κάποιο άλλο αρσενικό απειλήσει το ζωτικό τους χώρο…

Τα αρσενικά άλογα το ίδιο κάνουν. Με απλά λόγια, «τα ξύνουν» και αφήνουν όλες τις δουλειές για τις φοράδες. Μόνο οι λύκοι διαφέρουν, που το ζευγάρι κυνηγάει μαζί και αφήνει έναν θείο πίσω να φυλάει τα μωρά… Κορίτσια, καταπληκτικό αυτό που κατάλαβα. ΔΕΝ υπάρχει αρσενικό ζώο που να μη δηλώνει κουρασμένο μην κάνοντας τίποτα. Αν δείτε το λιοντάρι ή τον αρσενικό τίγρη… κάθεται κοιτώντας το «άπειρο» σαν μαστουρωμένος.

Οι γυναίκες κάνουν τα ΠΑΝΤΑ… (Στην εφορία, στο ταχυδρομείο, στον μανάβη, στη λαϊκή, στο σχολείο τα παιδιά, στο φροντιστήριο, στην πεθερά, στο μαγείρεμα, στο πάρτι, στα πλυντήρια, στα σφουγγαρίσματα, στα μπογιατίσματα), γιατί ο αρσενικός πάντα κάτι έχει… (πονοκέφαλο, τη μέση του, πονόδοντο, ένα μούδιασμα στο δάχτυλο, τη μάνα του, τον συνεταίρο, την εφημερίδα, την μπάλα, τη μηχανή, το αυτοκίνητο, το ξύσιμο).

Ε! Όταν είδα και τον λευκό τίγρη να τα «ξύνει», συνειδητοποίησα ότι είναι απίθανο να αλλάξουμε το DNA του σύμπαντος. Το παίρνεις απόφαση και στην τελική τους «ξεματιάζεις», γιατί, όταν αποκλειστούν τα παθολογικά αίτια της κατάπτωσης, έρχεται η στιγμή της «επιστήμης».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ MEGA

Με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Μανώλη Αναγνωστάκη.

Τέλειο αυτό που είδα το πρωί του Σαββάτου. Αν ο Ιορδάνης ήταν άλογο, θα είχε αφηνιάσει από νεύρα. Το δίκιο του «βουνό» κατά τη γνώμη μου. Ο υπουργός Οικονομικών, πολύ αγαπησιάρικη φιγούρα για όλους μας, ήταν στο παράθυρο… Κάποια στιγμή, ο Ιορδάνης έκανε ερώτηση και «στα καπάκια» το ίδιο θέμα με διαφορετική διατύπωση έθεσε ο Αναγνωστάκης. «Βρείτε τα μεταξύ σας και αποφασίστε σε ποιον θα απαντήσω πρώτα». Δηλώνει ο υπουργός. Ο Αναγνωστάκης φουντώνει. Πάει να παρέμβει ο Ιορδάνης, για να καταλαγιάσει το φούντωμα, του τα χώνει στον «αέρα» ο Μανώλης. Βλέπω τον Ιορδάνη να «τρώει σίδερα»… Κάνει πίσω για να μη χιουμήξει μπροστά… παίρνει «αέρα» ο υπουργός, εκμεταλλεύεται τα μπόσικα, βγαίνει «μάγκας».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΔΕΣΤΕ ΤΟΥΣ»

Τα νέα που μεταφέρθηκαν από τον γιο της Τάνιας, τον Δημήτρη. Η συγκεκριμένη λοιπόν εκπομπή και οι συντελεστές της δήλωσαν για το « μπικουτί» ότι χαίρει εκτιμήσεως και αποδοχής για τις στιλιστικές του επιλογές… Θερμές ευχαριστίες που ακόμη και ως ένθετο σε ένα ένθετο κάνουμε εντύπωση…

Η ΠΛΑΤΕΙΑ…

ΩΣ «ΕΣΤΕΜΜΕΝΗ» λοιπόν… την Παρασκευή είμαι κοντά στην πλατεία (Συντάγματος) με τη Βίλυ, τη Σοφία, τον Γιάννη, την Πόπη, την Τάνια και τον Στέλλιο. Κουβεντιάζουμε χαλαρά στην αρχή. Πίνουμε καφέ και κάποιος μας κερνάει σφηνάκια… Μία που το ήπιαμε και μία που αποφασίσαμε να «πάμε πλατεία». Πιαστήκαμε, λοιπόν, αγκαζέ και πήγαμε παρέα μέχρι την πρώτη γραμμή, όπου τα ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένα. Είπαμε τον εθνικό ύμνο, κουβεντιάσαμε με άλλους συμπολίτες πασών ηλικιών και τάξεων. Είδαμε ανθρώπους που φορούσαν από Armani έως γαλότσα. Άκουσα για το δημοσιογραφικό σινάφι περίπου τις ίδιες βρισιές που σούρνανε και στον Πάγκαλο. Μίλησα με αρκετούς. Όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος, συγκινήθηκαν πολλοί… Ανακατώθηκαν νοικοκυρές, συνταξιούχοι, παιδιά Λυκείου, «πανκιά», γυναίκες που φαίνονταν ότι γνώριζαν και πιάνο και Γαλλικά, ενώ αρκετοί, συγγνώμη Έλενά μου, αλλά έχω μάρτυρες, με δείχνανε και λέγανε, παιδιά η «Ακρίτα», η «Ακρίτα»! Νομίζω ότι οι πιο νέοι ηλικιακά ήταν και οι πιο ώριμοι στη διαχείριση της κουβέντας. Κάποιοι πενηντάρηδες πετούσαν ρουκέτες και τους «μάζευαν» οι νεότεροι… Νομίζω ότι, γυρίζοντας με το metro από την πλατεία, κανένας από την παρέα δεν ήταν ίδιος, και ας μην είχαμε αλλάξει ρούχα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης