Το περιφερειακό διοικητικό συμβούλιο της Ανδαλουσίας, στη Νότια Ισπανία, διέψευσε σήμερα τις φήμες για αναστολή της λειτουργίας στις δύο εταιρείες που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με επικίνδυνο βακτηρίδιο.

Η κατανάλωση των εν λόγω αγγουριών προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και έχει προσβάλει περισσότερους από 270 στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες των δύο αυτών εταιρειών, πληροφορία που διέψευσαν σήμερα οι περιφερειακές αρχές, διευκρινίζοντας ότι μόνον οι ύποπτες παρτίδες προϊόντων των δύο εταιρειών έχουν μπλοκαριστεί.

Σε σχετική ερώτηση που του υπεβλήθη, ο Φρέντρικ Βίνσεντ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Υγείας δήλωσε ότι δεν έκλεισαν ολοκληρωτικά οι δύο εταιρείες, παρά μόνον τα θερμοκήπια από όπου αναχωρούν οι παρτίδες των προϊόντων που έχουν παραχθεί.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι, παρά την έρευνα που διεξάγουν οι Ισπανοί, οι Γερμανοί πραγματοποιούν κι αυτοί ελέγχους, για να διαπιστώσουν αν η μόλυνση από το επικίνδυνο εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli (Eceh) προκλήθηκε σε κάποιο άλλο στάδιο της αλυσίδας διανομής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» γράφει σήμερα ότι η μία από τις δύο εταιρείες, η Frunet Bio, στη Μάλαγα, προειδοποίησε τη γερμανική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ότι τα αγγουράκια που πιθανολογείται ότι ήταν μολυσμένα με το βακτηρίδιο είχαν πέσει στο έδαφος στην αγορά του Αμβούργου.
Παράλληλα, οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν σήμερα τρεις νέους θανάτους, για τους οποίους υπάρχει η υποψία ότι συνδέονται με το βακτηρίδιο.

Εκτός της Γερμανίας, 25 κρούσματα μόλυνσης από το βακτηρίδιο έχουν καταμετρηθεί στη Σουηδία, 7 στη Δανία, 3 στη Βρετανία, 2 στην Αυστρία, 1 στην Ολλανδία και 1 στην Ελβετία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης