Καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη και τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα, Σάββατο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.)

Αναλυτική πρόγνωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αττική

Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Σποραδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα κυρίως στα γύρω ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μακεδονία, Θράκη

Το πρωί τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα υπόλοιπα κυρίως ορεινά τμήματα. Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Το πρωί λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς στην Κρήτη τοπικά ισχυρές. Από το μεσημέρι βελτίωση στις Κυκλάδες και αργότερα στην Κρήτη. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση από το απόγευμα. Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 που το απόγευμα θα ασθενήσουν. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης