Οι επιδόσεις της Μελέιν Γουόκερ (Τζαμάικα) στα 400μ εμπόδια και της Φαμπιάνα Μούρερ (Βραζιλια) στο επί κοντώ έκλεψαν την παράσταση στο διεθνές μίτινγκ στίβου, που διεξήχθη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και δη στο «Εστάντιο Ζοάο Χαβελάνζε», το οποίο είναι και το Ολυμπιακό στάδιο για τους Αγώνες του 2016.

Στο μίτινγκ, που ανήκει στη σειρά «World Challenge» της IAAF, η 28χρονη Γουόκερ τερμάτισε σε 54.09, που είναι και κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου βελτίωσε την προηγούμενη επίδοσή της, που ήταν 54.96 από το Ντάιαμοντ Λιγκ της Σανγκάης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μούρερ, από την πλευρά της, υπερέβη στο επί κοντώ τα 4.65μ, για να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα της σε ανοικτό στίβο, και με τη επίδοσή της σημείωσε την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο. «Ήμουν λίγο ανήσυχη πριν τον αγώνα, μετά από τρεις μόνο μήνες προπόνησης. Ένιωθα λίγο εκτός ρυθμού, αλλά ίσως θα έκανα και μεγαλύτερο άλμα, αν κάποια αθλήτρια με πίεζε για τη νίκη» είπε η πανέμορφη Βραζιλιάνα άλτρια.

Ο επόμενος αγώνας της 30χρονης Μούρερ θα είναι στο Μπουένος Άϊρες για το πρωτάθλημα της Νότιας Αμερικής (2-5 Ιουνίου), ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις ΗΠΑ για το Ντάιαμοντ Λιγκ στο Γιουτζίν. Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Ιταλία, όπου θα πραγματοποιήσει προετοιμασία υπό την επίβλεψη του Βιτάλι Πετρόφ, πρώην προπονητή του Σεργκέι Μπούμπκα, αλλά και πιο πρόσφατα της Γελένα Ισινμπάγιεβα.

«Βασικός στόχος μου αυτή τη σεζόν είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού, αλλά θέλω να φθάσω πιο κοντά στα 5 μέτρα» πρόσθεσε η κάτοχος του ρεκόρ Νότιας Αμερικής με 4.85μ από το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους  ίδιους αγώνες στο Ρίο, η Μάουρεν Χίγκα Μάγκι, «χρυσή» Ολυμπιονίκης του μήκους το 2008, συνέχισε την ανοδική πορεία της και αναδείχθηκε νικήτρια με 6.89μ. Η 34χρονη άλτρια βελτίωσε την προηγούμενη επίδοσή της, που ήταν 6.80μ από την περασμένη Κυριακή στο Σάο Πάουλο.

Στα 100μ ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής (στα 60μ) Ντουέιν Τσέιμπερς κέρδισε με 10.05 και στην ίδια απόσταση των γυναικών η Ταέσια Χάριγκαν (Βρετανικές Παρθένες Νήσοι) με 11.14. Τέλος, στη σφυροβολία γυναικών η Κουβανή παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ίπσι Μορένο, ήταν νικήτρια με 74.26.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης