Ο πρόεδρος της Υεμένης, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, διέταξε τη σύλληψη του Σαντίκ αλ Άχμαρ, οι υποστηρικτές του οποίου μάχονται τις καθεστωτικές δυνάμεις στη Σαναά, ανακοίνωσε σήμερα επίσημη πηγή.

«Ο πρόεδρος διέταξε τη σύλληψη του αλ Άχμαρ, για να προσαχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της ένοπλης εξέγερσης» ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία προστίθεται πως διατάχθηκε και η σύλληψη των άλλων επικεφαλής της φυλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεΐχης Σαντίκ αλ Άχμαρ, αρχηγός της ισχυρής συνομοσπονδίας φυλών Χάσεντ, είναι ένας από τους 10 γιους του κάποτε πανίσχυρου Αμπντάλα αλ-Άχμαρ, ο οποίος έχει πεθάνει. Ένας από τους αδελφούς του, ο Χαμίντ αλ-Άχμαρ, είναι γνωστός επιχειρηματίας και αρχηγός του κόμματος Αλ-Ισλάχ της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε στη Σαναά σε αποθήκη πυρομαχικών, που ανήκει στη φυλή της οποίας ηγείται η οικογένεια αλ Άχμαρ.

Τέλος, κυβερνητικός αξιωματούχος ανακοίνωσε πως καταστράφηκε η έδρα του τηλεοπτικού δικτύου της αντιπολίτευσης, χωρίς να προσθέσει περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης