Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και νέα επίθεση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα κατά εισαγγελική λειτουργού.

Αυτή τη φορά στόχος έγινε το σπίτι του εφέτη ανακριτή του Αρείου Πάγου, Βασίλη Φούκα, ο οποίος ήταν αναπληρωτής πρόεδρος στη δίκη της 17Ν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από εύφλεκτο υλικό εξερράγη στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου όπου διαμένει, στην οδό Βερμίου 10, στην Ηλιούπολη, με αποτέλεσμα να να προκληθούν υλικές ζημιές.

Στο μεταξύ, εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια, τοποθέτησαν άγνωστοι, στις 6:30 τα ξημερώματα, στην εξώπορτα της μονοκατοικίας όπου διαμένει ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στην οδό Μανδηλαρά 25, στην Ηλιούπολη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πόρτα του διαμερίσματος, ενώ ξέσπασε μικρή εστία φωτιάς, η οποία έσβησε πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν ότι η βάρδια του αστυνομικού που φυλάσσει την οικία του εισαγγελέα τελείωνε στις 6:00 το πρωί. Περίμεναν λοιπόν να φύγει ο φρουρός και στη συνέχεια τοποθέτησαν τα γκαζάκια.

Άνδρες της σήμανσης ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό δειγμάτων από DNA ή αποτυπωμάτων, που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στους δράστες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για “χτυπήματα” από ομάδα αναρχικών και στην ΕΛ.ΑΣ αναμένουν την ανάληψη ευθύνης.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη το μεσημέρι και στο στο δικηγορικό γραφείο του Σταύρου Γεωργίου, στην οδό Πατησίων 105.

Καταδίκασε τις επιθέσεις η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τις τρομοκρατικού, όπως τις χαρακτηρίζει, περιεχομένου επιθέσεις σε βάρος του αεροπαγίτη Βασίλη Φούκα και του αντιεισαγγελέα εφετών Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επαναλαμβάνει την διαπίστωση για «αδυναμία της Πολιτείας να εξασφαλίσει επαρκή μέτρα φύλαξης και προστασίας των λειτουργών του κράτους που ως εκ των καθηκόντων τους είναι εκτεθειμένοι σε ποικίλους κινδύνους».

Για το λόγο αυτό ζητεί να εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα από τους συναρμόδιους υπουργούς και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Και καταλήγει: «Οποιαδήποτε ενέργεια βίας ή απειλής σε βάρος δικαστικών λειτουργών δεν πρόκειται να κάμψει ούτε κατ’ ελάχιστο το ηθικό και το σθένος τους να επιτελούν τα καθήκοντά τους με θάρρος και ευθυκρισία, πιστοί στις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».  

(Πρώτη καταχώρηση: 12 Φεβρουαρίου, 07:39)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης