Οργάνωση σώματος… καουμπόηδων, για να μαζεύουν τις αδέσποτες αγελάδες πρότεινε ο δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο οικισμό Χαλκερού, όπου κτηνοτρόφοι αφήνουν ελεύθερες τις αγελάδες να βόσκουν, οι οποίες, αγνοώντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, βγαίνουν συχνά στην παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης αλλά και στην Εγνατία, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενίοτε και θανατηφόρα αυτοκινητικά δυστυχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συγκεκριμένος κτηνοτρόφος της περιοχής αφήνει αφύλακτα τα ζώα του, με αποτέλεσμα αυτά να περιφέρονται ανενόχλητα είτε μέσα στον οικισμό του Χαλκερού είτε και στις εθνικές οδούς.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Χαλκερού, Σάββας Χατζηβασιλειάδης, έθεσε και θέμα απειλών που δέχονται οι κάτοικοι από τους βοσκούς όταν τους ζητούν να μαζέψουν τα ζώα και σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν καταγγελίες και στην αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης