Την 38η επέτειο από το Κίνημα του Ναυτικού, το Μάιο του 1973, τίμησε σήμερα η Πολιτεία, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο αντιτορπιλικό Βέλος (Μουσείο Αντιδιδακτορικού Αγώνα) στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης.

Ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ, κυβερνήτης τότε του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ Ναύαρχος Νίκος Παππάς, στην ομιλία του αφού σχολίασε ότι τιμούμε σήμερα χωρίς έκτροπα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες τη συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα, στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, κάλεσε σε ενότητα και ομοψυχία για να αποφύγουμε τους σημερινούς σκοπέλους ακόμη και μία εθνική καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, αναρωτήθηκε αν υπάρχουν σήμερα κάποιοι να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη, να κρατήσουν γερά το τιμόνι και σχολίασε ότι οι ηγέτες δεν γεννιούνται μέσα από κομματικούς σωλήνες, γεννιούνται όταν συγχρονίζονται με το ρολόι της ιστορίας όταν το εσωτερικό τους κάλεσμα συγχρονίζεται με το κάλεσμα της πατρίδας.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης τόνισε ότι η συμβολή του Στόλου της Ελλάδας είναι συνεχής και περιλαμβάνει και την προάσπιση της Δημοκρατίας. Ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε με ορατούς και αόρατους κινδύνους και εχθρούς πρέπει να έχουμε το εμείς πάνω από το εγώ, να είμαστε αποφασισμένοι να μοχθήσουμε ώστε η κρίση να αποτελέσει ευκαιρία για ένα καλύτερο Ναυτικό.

Ο Αντιναύαρχος Νίκος Βασιλείου, κυβερνήτης του υποβρυχίου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ που συμμετείχε στο Κίνημα, σχολίασε μεταξύ άλλων ότι οι πολιτικοί δεν είναι διατεθειμένοι να υποβληθούν σε καμία θυσία και κάλεσε την πολιτική ηγεσία να παραβλέψει το κομματικό όφελος και να προτάξει το εθνικό συμφέρον ώστε η προσχηματική σήμερα Δημοκρατία μας να γίνει ουσιαστική.

Τέλος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε ότι η περίοδος 1974-2011 ήταν η πιο ευτυχισμένη και ομαλή περίοδος της χώρας, ωστόσο παρατήρησε ότι υπήρξε απρονοησία, δημοκρατική αμεριμνησία και δεν εκμεταλλευθήκαμε τα πλεονεκτήματα της Μεταπολίτευσης. Επίσης έκανε λόγο για παράγοντες που κουνούν το χέρι στο πολιτικό σύστημα, καίτοι κρατικοδίαιτοι, αλλά δεν μας λένε ποια είναι η δική τους συμβολή για την αντιμετώπιση της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης