Λήγει σε λίγες ημέρες η διορία για την υποβολή αιτήσεων στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας με θέμα τους Πρόσφυγες, που  διοργανώνει  για 17η συνεχή χρονιά το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων .

Κεντρικό θέμα του φετινού Διαγωνισμού που ξεκίνησε στις 21  Μαρτίου, Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, είναι ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ειδικότερα της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού με έργα ζωγραφικής και με εκθέσεις αντίστοιχα, καθώς και μαθητές της Γ’ Τάξης Γυμνασίου, της Α’ Τάξης Γενικού Λυκείου και της Α’ Τάξης των Επαγγελματικών Λυκείων με ειδικό αφιέρωμα, άρθρο ή φωτορεπορτάζ για κυριακάτικο φύλλο εφημερίδας. Επίσης, στο Διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος και ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας.

Τις συμμετοχές των μαθητών θα αξιολογήσει ειδική Επιτροπή, ενώ τα βραβεία των νικητών θα ανακοινωθούν πριν από την τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον επόμενο χρόνο.

Σημείωση: Oι σχετικές εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας καθώς και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο διατίθενται στην ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας: http://www.unhcr.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:
Καίτη Κεχαγιόγλου, Υπεύθυνη Τομέα Ενημέρωσης, e-mail: kehayioy@unhcr.org
Στέλλα Νάνου, Βοηθό Τομέα Ενημέρωσης,  email: nanou@unhcr.org
 Ιστοσελίδες:  www.unhcr.gr (Ελληνικά)
   www.unhcr.org (Αγγλικά) 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης