Τουλάχιστον 27 νεκροί συμπεριλαμβανομένων των οκτώ πού έκαναν τις επιθέσεις, είναι ο απολογισμός επίθεσης σήμερα σε τρία κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

Την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Δύο βομβιστές αυτοκτονίας έπληξαν το τμήμα υποθέσεων φυλακισμένων στα βόρεια της χώρας, ενώ άλλος ένας το υπουργείο Παιδείας. Την ίδια στιγμή, πέντε ένοπλοι επιτέθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και οι πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις, ενώ πρόλαβαν να σκοτώσουν με τη σειρά τους 10 μέλη του προσωπικού, δύο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και έναν αστυνομικό.

Οι επιθέσεις που ήταν συγχρονισμένες και έγιναν μέσα σε τρείς ώρες, έγιναν ύστερα από πληροφορίες ότι οι Ταλιμπάν σχεδίαζαν επίθεση μεγάλου βεληνεκούς.

Το περιστατικό αυτό ακολούθησε την έκκληση του αρχηγού των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ναυάρχου Μάικ Μιούλεν, για αποστολή ενισχύσεων από δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Παράλληλα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό αμερικανικών ενισχύσεων που θα πάνε στο Αφγανιστάν και ζήτησε και αυτός με τη σειρά του από το ΝΑΤΟ να πράξει ανάλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης