Η Αμερικανική κοινωνία είναι κτισμένη πάνω στις πιο συντηρητικές προτεσταντικές αρχές της ηθικής, της εργασίας, της νομιμοποίησης του χρήματος σαν Θεού και της καταστολής της σεξουαλικότητας.

Οι πρώτοι έποικοι της χώρας που έφυγαν από την Ευρώπη της φτώχιας και της καταπίεσης των Βασιλικών προνομίων και των διεφθαρμένων Αυλών έφτασαν στην νέα αυτή χώρα κουβαλώντας ως μοναδικό τους εφόδιο τη δίψα για επιβίωση, όπως την κληρονόμησαν από το δόγμα του πιο φανατικού χριστιανισμού που θεωρούσε ως απόλυτη αξία την εργασία και το χρήμα σε αντιπαράθεση με τις σωματικές ηδονές που εθεωρούντο διαβολικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καπιταλιστική κοινωνία βρήκε ιδανικό σύμμαχο την απέραντη διάθεση για εργασία χωρίς αναστολές και ερωτήματα για τις ανάγκες της σάρκας και των ερωτικών αναζητήσεων της ανθρώπινης ψυχής.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται σήμερα ο απόλυτος άρχων της χρηματικής εξουσίας των τραπεζικών συστημάτων ο S. Kan δείχνει πόσο βαθιά ποτισμένη είναι η σύγχρονη κοινωνία από αυτές τις υποκριτικές αρχές, σε βαθμό που η κριτική να στέκεται στο ευτελές και ασήμαντο παρά στο κυρίαρχο και σημαντικό που είναι ο τρόπος που ένας τραπεζικός μηχανισμός εξουσιάζει τις μοίρες των λαών οδηγώντας τους σε απελπισία και μιζέρια.

Το ΔΝΤ αθωώνεται στα μάτια των πολιτών αφού μπορεί και τιμωρείται ο άρχων πέφτοντας από το βάθρο της εξουσίας για τις σεξουαλικές του πρακτικές και όχι για τις οικονομικές στρατηγικές που τιμωρούν ολόκληρους λαούς σε συμπληγάδες και αδιέξοδα.

Ο όχλος στο Κολοσσαίο φωνάζει θάνατο στον αμαρτωλό σαρκικά πιστεύοντας πως έτσι παίρνει την εκδίκηση του από το φυσικό πρόσωπο και όχι από τον μηχανισμό που συμβολίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα μας ίδιες αντιδράσεις που γελοιοποιώντας το πρόσωπο πιστεύουν πως ξόρκισαν το κακό και εκδικήθηκαν το ΔΝΤ, ξεπερνούν σε γελοιότητα και την ίδια την Αμερικανική ηθική και σεξοφοβία που διατρέχει τα μυαλά των πολιτών τους, που το σπέρμα σε ένα φόρεμα μπορεί να ρίξει μια πολιτική καριέρα η μια καταγγελία για βιασμό να σβήσει το πολιτικό μέλλον ενός ανθρώπου.

Το άρθρο υπογράφει ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης