Γερμανοί στρατιώτες μετείχαν στην ένοπλη καταστολή διαμαρτυρόμενων Αφγανών πολιτών, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 12 πολίτες στην πόλη Ταλοκάν αυτήν την εβδομάδα, ανακοινώθηκε σήμερα από τις γερμανικές στρατιωτικές αρχές στο Βερολίνο.

Σε ανακοίνωση του γερμανικού επιτελείου στρατού αναφέρεται ότι οι στρατιώτες πυροβόλησαν και απλώς τραυμάτισαν δέκα Αφγανούς που επιτέθηκαν σε μια Νατοϊκή βάση στο Αφγανιστάν και ότι δεν έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα από τη σχετική έρευνα που συνεχίζεται ότι κάποιοι από τους 12 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους από γερμανικά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επρόκειτο για περίπτωση αυτοάμυνας» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι Αφγανοί πετούσαν χειροβομβίδες και βόμβες μολότοφ κατά της Νατοϊκής βάσης της Ταλοκάν.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι δύο Γερμανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα, όπως και πέντε Αφγανοί φρουροί.

Η μάχη ξεκίνησε όταν δεκάδες Αφγανοί επιχείρησαν να επιτεθούν στη Νατοϊκή βάση, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία τεσσάρων συμπατριωτών τους από τις Νατοϊκές δυνάμεις πριν από λίγες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης