Παραλύει το εθνικό οδικό δίκτυο στην Αλβανία, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές στο Φίερι, ύστερα από μια ειρηνική πορεία πέντε χιλιομέτρων, απέκλεισαν την κεντρική οδό που συνδέει το Αργυρόκαστρο με τα Τίρανα. Κλεισμένη από οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι η ίδια εθνική οδός και στο ύψος της πόλης Καβάγια, ενώ αποκλεισμός του οδικού άξονα από οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος σημειώθηκε και στην πόλη Λέζια, που συνδέει τη Σκόδρα με τα Τίρανα.

Πάντως, όλες οι κινητοποιήσεις είναι ειρηνικές, αλλά παρακολουθούνται στενά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στα Τίρανα η αστυνομία απέκρουσε και νέα προσπάθεια των χιλιάδων οπαδών του σοσιαλιστικού κόμματος να εισβάλουν στο κτήριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους οπαδούς του Σοσιαλιστικού Κόμματος συντονίζουν βουλευτές του Κόμματος. Στο μεταξύ, χιλιάδες οπαδοί, αλλά και ορισμένοι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και προσπαθούν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να μπουν μέσα.

Από τις μέχρι στιγμής συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων έχει τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Η συγκέντρωση του πλήθους έγινε μετά την εκ νέου, χθεσινή, έκκληση του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος και απερχόμενου δημάρχου Τιράνων, Έντι Ράμα, και άλλων ηγετών της αντιπολίτευσης προς τους οπαδούς τους να βγουν στους δρόμους προς υπεράσπιση της ψήφους τους.

Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας, αλλά σήμερα οι οπαδοί του Σοσιαλιστικού Κόμματος κατευθύνθηκαν κυρίως προς τα Τίρανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης