Ο οργανισμός της αλ Κάιντα έχει θέσει σε κυκλοφορία, μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ένα ηχογραφημένο μήνυμα του πρώην ηγέτη της, το οποίο έχει αναρτηθεί στο προφίλ ιστοσελίδων της Τζιχάντ, όπως ενημέρωσε σήμερα η διεθνής υπηρεσία καταγραφής των διαδικτυακών τόπων.

Στο ηχητικό στιγμιότυπο ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης της αλ Κάιντα, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Αμερικανικού Στρατού, στην επιχείρηση της 2ας Μαΐου στο Πακιστάν, ακούγεται να εξαίρει τις επαναστάσεις που σαρώνουν τον αραβικό κόσμο και εκφράζει τη χαρά του για τις νίκες των εξεγερμένων στην Αίγυπτο και την Τυνησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ήλιος της επανάστασης ανέτειλε στο Μαγκρέμπ. Το φως της επανάστασης ήρθε από την Τυνησία. Έδωσε στο έθνος ηρεμία και έκανε τα πρόσωπα των ανθρώπων χαρούμενα» φέρεται να λέει μεταξύ άλλων. Το ηχητικό μήνυμα φαίνεται να έχει ηχογραφηθεί μια βδομάδα πριν από τον θάνατο του ηγέτη της αλ Κάιντα και είναι μέρος των βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγες μέρες. Η απουσία των ισλαμιστών από τις αραβικές εξεγέρσεις είναι ένα γεγονός που είχε σχολιαστεί ιδιαίτερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης