Tην άποψή τους ότι η μέθοδος της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών δεν λύνει το πρόβλημα της βίας εξέφρασαν τα μέλη της Σούπερ Λίγκας, στη διάρκεια του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Μάλιστα οι «φωνές» των ομάδων ως προς τις θέσεις της Πολιτείας για την επιβολή αυστηρότερων ποινών ήταν έντονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γιώργος Μποροβήλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν είμαστε εντελώς αντίθετοι με τη συγκεκριμένη πρόταση, ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι έχουμε τους πιο αυστηρούς κώδικες στην Ευρώπη. Η λύση είναι να καθίσουμε όλοι οι φορείς στο ίδιο τραπέζι”. Όπως έγινε γνωστό η Λίγκα εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση προς τους άλλους φορείς, η οποία θα είναι πιο σύνθετη και με μεγαλύτερη αποσαφήνιση του ρόλου της αστυνομίας στα παιχνίδια της Λίγκας.

Στη διάρκεια της τρίωρης συνεδρίασης, από την οποία απουσίαζαν οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Λάρισα, αποφασίστηκε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι ο εκπρόσωπος της Λίγκας στην επικείμενη γενική συνέλευση της ΕΠΟ (3 Ιουνίου), ενώ εάν υπάρξει κάποιο πρόβλημα ο συνεταιρισμός θα εκπροσωπηθεί από τον αναπληρωτή πρόεδρο, Γιώργο Μποροβήλο.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Σούπερ Λίγκα αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Συζητήθηκε σειρά προτάσεων επί τροποποιήσεων κανονιστικών κειμένων αρμοδιότητας ΕΠΟ (ΚΑΠ, ΚΙΜ, Κανονισμός Αδειοδότησης), οι οποίες θα προταθούν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ κατά την επόμενη συνεδρίασή του.

2. Τονίστηκε η πάγια θέση της διοργανώτριας αρχής περί συνολικής αντιμετώπισης των φαινομένων βίας και διευκρινίστηκε ότι η μέθοδος της μονομερούς αυστηροποίησης των ποινών προς τις ΠΑΕ δε λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αν δε συνοδευτεί από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Πολιτεία, ΕΛ.ΑΣ, Δικαιοσύνη) και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών των επεισοδίων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η κατάρτιση και η υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές.

3. Αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του ποδοσφαιριστή της Ξάνθης Ο. Αντεφέμι.

4. Στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκα θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Δ.Σ. και σε περίπτωση κωλύματός του, ο αναπληρωτής πρόεδρος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης