11/02/2009 – 10:30

Ο Λόρκα χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να μας πει ότι όλα τα ζωντανά όντα είναι ίδια στην πλάση, και ότι η αγάπη γεννιέται με την ίδια ένταση σε κάθε εκδήλωση της ζωής. Οι πρωταγωνιστές είναι «έντομα» που κινούνται ανάμεσα σε υπερμεγέθεις μαργαρίτες. Ένα ποιητικό τριζόνι που ξέφυγε από κάποιο βιβλίο του Σαίξπηρ και κρύβει τις μαραμένες του φτερούγες πίσω από δανεικά χαμόγελα και αστεία αφηγείται στον ποιητή ετούτη την κρυφή ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ολόλευκη Πεταλούδα με σπασμένα φτερά πέφτει σε μια φωλιά σκαθαριών. Ο Σκαθαράκος, γιος της Δόνιας Σκαθαρίνας, την ερωτεύεται αλλά η Πεταλούδα, όταν γιατρεύεται, φεύγει φτερουγίζοντας μακριά από κείνη τη φρικτή φωλιά και εγκαταλείπει στη γη δυστυχισμένο και έρημο τον ερωτοχτυπημένο Σκαθαράκο.

Δραματουργική επεξεργασία- Χορογραφία: Κατερίνα Ανδριοπούλου 
Μουσική σύνθεση: Νίκος Δημογιάννης 
Σκηνικά- κοστούμια: Σοφία Παντουβάκη 
Φωτισμοί: Θεόδωρος Βένερης 
Απόδοση Κειμένου: Γιάννης Καλατζόπουλος 
Παραγωγή ήχου: Studio Synthesis – Φωτεινός Ανδρεόπουλος 
Φωτογραφίες: Γιάννης Βελισσαρίδης
Παραγωγή: Ομάδα Χορού X-Art

Χορεύουν – ερμηνεύουν: 
Νατάσα Παπαμιχαήλ, Rowan Thorpe, Kατερίνα Ανδριοπούλου, Μικαέλα Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνος Φερεντούρος, Ασαντούρ Γουντικιάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι του αηδονιού: Νίνα Λοτσάρη

Για τον προγραμματισμό επισκέψεων σχολείων, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου, Τιμοκρέοντος 6Α – Αγ. Σώστης, τηλ. 210 9344131 & 818.

Επικοινωνία: 210 9344131

Τόπος: Πολυχώρος Νέου Κόσμου

Διεύθυνση: Τιμοκρέοντος 6Α, Αγ. Σώστης

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης