Ποινές φυλάκισης, συνολικά 81 μηνών, στον Ινδό Σαρμπτζίτ Σινγκ και 58 μηνών σε κάθε έναν από τους αδελφούς Μάμα και Αντώνη Προκοπίου Κίτα, επιδικάσθηκαν σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.

Στις 4 Απριλίου 2011 το δικαστήριο τούς είχε κρίνει ενόχους στην υπόθεση της σύλησης του τάφου και της κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, αδίκημα που διεπράχθη στις 11 Δεκεμβρίου 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, καθώς και της διάπραξης αδικημάτων, όπως η παράνομη είσοδος σε χώρο ταφής και εκταφή πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου.

Οι κατηγορούμενοι, αρχές Δεκεμβρίου 2009, στη Λευκωσία, συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν τα αδικήματα της βεβήλωσης, της παράνομης εισόδου σε τόπους ταφής, της προσβολής αποθανόντος και της χωρίς διάταγμα εκταφής πτώματος.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι αυτοί, τη νύχτα της 10ης προς 11η Δεκεμβρίου 2009, στην Κάτω Δευτερά Λευκωσίας, αφού εισήλθαν εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου, όπου ήταν θαμμένος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, βεβήλωσαν τον τάφο του, μετακινώντας την ταφόπλακα και στη συνέχεια ξέθαψαν τη σορό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορία απαγγέλθηκε και για εκταφή πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, αλλά και για προσβολή της μνήμης αποθανόντος προσώπου με τη μετακίνηση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης