Στη σύλληψη τριών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προχώρησε σήμερα η αστυνομία στην Αθήνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χρηματισμό. Πρόκειται για τρία άτομα, ηλικίας 48 ετών οι δύο και 45 ετών ο τρίτος, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαλλήλους (κακούργημα), καθώς και απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία. Επιπλέον, σε βάρος του ενός 48χρονου, η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι μετέβησαν σήμερα σε επιχείρηση (βουλκανιζατέρ) στο Αιγάλεω και απαίτησαν εκβιαστικά από την ιδιοκτήτρια το χρηματικό ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ, προκειμένου να μην δηλώσουν φορολογικές παραβάσεις που είχαν διαπιστώσει κατά την έρευνά τους στα βιβλία της επιχείρησης που διατηρούσε. Ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, οι υπάλληλοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συναλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, στην κατοχή του δεύτερου 48χρονου βρέθηκε ένα (1) πιστόλι καθώς και το χρηματικό ποσό των 9.160 ευρώ, ενώ στο σπίτι του βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 85.570 ευρώ και ένα πολυτελές αυτοκίνητο (AUDI Q5). Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι ίδιοι υπάλληλοι, προ δεκαημέρου περίπου είχαν επισκεφτεί και πάλι τη συγκεκριμένη επιχείρηση, όπου με την ίδια μεθοδολογία απαίτησαν και έλαβαν εκβιαστικά χρήματα, προκειμένου να επιβάλουν το μικρότερο προβλεπόμενο πρόστιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης