Συνολικά 25 χώρες  λαμβάνουν μέρος στον 56ο διαγωνισμό της Eurovision και τον μεγάλο τελικό που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα γνωρίζουμε τον μεγάλο νικητή του διαγωνισμού. Ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike έδωσαν για ακόμη μία φορά τον καλύτερό τους εαυτό, προκαλώντας τους Ευρωπαίους να «παρακολουθήσουν τον χορό τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή το βράδυ, οι διοργανωτές και οι 25 συμμετέχοντες έκαναν δύο γενικές πρόβες, ενώ η τελευταία είχε προγραμματισθεί για το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο ημιτελικών, η σειρά εμφάνισης των διαγωνιζομένων για τον τελικό είναι η εξής:

01. Φινλανδία
02. Βοσνία – Ερζεγοβίνη
03. Δανία
04. Λιθουανία
05. Ουγγαρία
06. Ιρλανδία
07. Σουηδία
08. Εσθονία
09. Ελλάδα
10. Ρωσία
11. Γαλλία
12. Ιταλία
13. Ελβετία
14. Βρετανία
15. Μολδαβία
16. Γερμανία
17. Ρουμάνια
18. Αυστρία
19. Αζερμπαϊτζάν
20. Σλοβενία
21. Ισλανδία
22. Ισπανία
23. Ουκρανία
24. Σερβία
25. Γεωργία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρόποι για να ψηφίσει το κοινό:

Από σταθερό τηλέφωνο αλλά και με γραπτό μήνυμα από κινητό τηλέφωνο μπορούν να ψηφίσουν οι τηλεθεατές τη βραδιά του τελικού, στον οποίο διαγωνίζεται η φετινή συμμετοχή της ΕΡΤ «Watch My Dance».

Οι γραμμές για την ψηφοφορία και στον τελικό θα ανοίξουν με την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού και θα κλείσουν περίπου 15 λεπτά μετά την παρουσίαση και του τελευταίου τραγουδιού.

Συγκεκριμένα, για ψηφοφορία από σταθερό τηλέφωνο, καλούμε στο 90111190- προσθέτοντας το νούμερο που αντιστοιχεί στη χώρα της επιλογής (πχ. 90111190ΧΧ).

Για ψηφοφορία από κινητό τηλέφωνο, αποστέλλουμε γραπτό μήνυμα SMS στο 54007, γράφοντας ΕΧΧ, ανάλογα με τον αριθμό της χώρας επιλογής μας. Στην 9η θέση, όμως, στην οποία διαγωνίζεται η Ελλάδα, δεν μπορούν οι Έλληνες να ψηφίσουν.

Mετά την επιτυχή εμφάνιση των Λούκα Γιώρκα feat. Stereo Mike, που ερμήνευσαν το «Watch my dance» στον πρώτο ημιτελικό και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, το κοινό θα παραμείνει καθηλωμένο στους τηλεοπτικούς δέκτες, μεταδίδοντας θετική ενέργεια για μια καλή θέση στην κατάταξη του πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού.

Τι λένε οι τελευταίες προβλέψεις

Σύμφωνα με πολύ μεγάλη έρευνα της Google, οι νικητές του αποψινού τελικού θα είναι άλλοι απ’ αυτούς που μέχρι στιγμής δίνουν τα στοιχήματα.

Η Ελλάδα, την οποία πριν από τον ημιτελικό το Google έδινε στην 18η θέση, μετά την καταπληκτική εμφάνιση του Λούκας, σκαρφάλωσε στην 4η θέση, κάτι το οποίο αποτελεί και τη μεγάλη έκπληξη, αφού δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο.

Όσο για τον νικητή; Η ψηφοφορία της Google προβλέπει ότι θα είναι και φέτος η Λένα που εκπροσωπεί τη Γερμανία! Η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση.

Στην 2η θέση έρχεται η Ιρλανδία, στην 3η η Ρωσία και στην 5η ένα άλλο μεγάλο φαβορί, το Αζερμπαϊτζάν.

Να σημειώσουμε ότι το Google πέφτει μέσα στις προβλέψεις του τα τελευταία δύο χρόνια! Πέρυσι, όχι μόνο είχε μαντέψει ότι η Λένα θα πάρει την πρώτη θέση, αλλά είχε προβλέψει με ακρίβεια και την 8η θέση του Γιώργου Αλκαίου!

Δηλώσεις του Λούκα λίγο πριν από τον μεγάλο τελικό

«Όλη η δύναμη και η ενέργεια που βγάζει η ομάδα μας πάνω στη σκηνή πηγάζει από την αγάπη του κόσμου. Ευχαριστούμε πολύ όλους και υπόσχομαι πως απόψε θα δώσουμε και πάλι τον καλύτερο εαυτό μας πάνω στη σκηνή» δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα ο Λούκας Γιώρκας.

Από την άλλη, ο Stereo Mike δήλωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που με την ομάδα μας και με ψυχή καταφέραμε την πρόκριση στον τελικό. Με ευγνωμοσύνη, πίστη και την αγάπη του κόσμου, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Oι συμμετοχές της Ελλάδας στη Eurovision μέχρι σήμερα

Ο Σάκης Ρουβάς στην Κωνσταντινούπολη το 2004



Η Καλομοίρα στο Βελιγράδι το 2008

Οι καλύτερες θέσεις που έχει πάρει η Ελλάδα

-Το 2008 με το «Secret Compination» και την Καλομοίρα που πήρε την 3η θέση

-Το 2005 με το «My Number One» και την Έλενα Παπαρίζου στην 1η θέση

-Το 2004 με το «Shake It!» και τον Σάκη Ρουβά στην 3η θέση

-Το 2001 με το «Die For You» και τους Antique στην 3η θέση

-Το 1992 με το «Όλου Του Κόσμου η Ελπίδα» και την Κλεοπάτρα στην 5η θέση

-Το 1977 με το «Μάθημα Σολφέζ» και τους Πασχάλη, Μαριάννα Τόλη, Ρόμπερτ Ουίλιαμς και Μπέσυ Αργυράκη στην 5η θέση

 

Ο Γιώργος Αλκαίος στο Όσλο το 2010



σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης