Ο πακιστανικός στρατός πρόκειται να ενημερώσει σήμερα τους κοινοβουλευτικούς παράγοντες της χώρας σε κεκλεισμένων των θυρών ακροαματική διαδικασία σχετικά με τη διπλή αποτυχία αφ’ ενός να εντοπιστεί ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν και αφ’ ετέρου να προβλεφθεί η αμερικανική στρατιωτική επιδρομή που κατέληξε στην εξόντωσή του.

Μετά την εκτεταμένη κριτική για τον ρόλο του στρατού στην υπόθεση, ο πρωθυπουργός Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι αποφάνθηκε πως ο αρχηγός του στρατού στρατηγός Άσφακ Παρβέζ Καγιάνι και ο επικεφαλής της Διυπηρεσιακής Διεύθυνσης Πληροφοριών θα πρέπει να δώσουν αυτοπροσώπως εξηγήσεις στο Κοινοβούλιο για το θέμα. Η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει το λεπτομερές πρόγραμμα της ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η ασφάλεια στην πρωτεύουσα έχει αυξηθεί ενόψει της ενημέρωσης, με την αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους σε οχήματα και ελικόπτερα να υπερίπτανται της πόλης, ιδίως μάλιστα μετά τη σημερινή επίθεση σε ακαδημία της αστυνομίας στο Σαμπκαντάρ, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ογδόντα ανθρώπων, στην πλειονότητά τους αστυνομικών. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν ως αντίποινα για την εξόντωση του Μπιν Λάντεν.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης